A început investigarea diplomei de masterat a Alei Nemerenco

Legalitatea eliberării diplomei de master pe numele Alei Nemerenco va constitui obiect de investigație suplimentară din partea unui Grup special de lucru.

Din grup vor face parte reprezentanți ai ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai ministerului Educației, Culturii și Cercetării, precum și din partea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu”, notează Unimedia.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Informația a fost confirmată de către Tatiana Zatîc, ministra interimară a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ca urmare a interpelării deputatei PSRM, Alla Darovannaia.

Aceștia au recomandat și elaborarea unui nou Regulament de organizare și desfășurare a activității Școlii de Management în Sănătate Publică.

Amintim că la începutul lunii februarie 2021, un grup de deputați socialiști au declarat într-un briefing de presă că consiliera prezidențială pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, deține diploma de studii de masterat ilegal, întrucât pe vremea când era studentă, aceasta nu a frecventat cursurile.

Ulterior, Ala Nemerenco a explicat că ea, împreună cu alți câțiva studenți au primit diplomele de masterat cu titlu de excepție.

Totodată, șase lucrători medicali au scris o declarație comună prin care le-a solicitat deputaților socialiști scuze publice pentru denigrarea imaginii, onoarei și demnității.

Mai mult, la data de 5 februarie, consiliera pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că a inițiat procedurile juridice de acționare în judecată pentru apărarea demnității și reputației profesionale contra deputaților socialiști Vladimir Odnostalco, Alla Darovannaia și Nichita Țurcanu.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica