Bulgarii nu vor un lockdown

Ministrul sănătăţii, Kostadin Angelov, a explicat că autorităţile bulgare din domeniul sănătăţii nu vor să impună un nou lockdown deoarece, în ciuda numărului mare de decese din cauza COVID-19, „oamenii nu doresc acest lucru“.

Deciziile guvernului cu privire la al treilea val de pandemie par să fi fost influenţate de alegerile parlamentare din 4 aprilie, scrie Euractiv. „Nu suntem pregătiţi pentru un nou blocaj, nu pentru că este nejustificat din punct de vedere medical, ci pentru că oamenii nu sunt pregătiţi“, a spus ministrul sănătăţii.

„Nu există nicio modalitate de a introduce măsuri acolo unde oamenii nu cred în aceste măsuri. Nu este vorba de emiterea unui ordin, ci de asigurarea respectării acestuia“, a adăugat el. Bulgaria se confruntă în prezent cu cel mai puternic puseu al pandemiei de până acum, cu rata mortalităţii crescând cu 53% săptămânal şi cu o medie de 3.000 de cazuri noi pe zi, ceea ce continuă să copleşească spitalele. Cu toate acestea, guvernul refuză în continuare să înăsprească restricţiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *