Impotență preşedinţiei de la Chișinău

După ce deputatul român George Simion nu a fost lăsat să intre pe teritoriul R. Moldova, MaIa Sandu a venit cu o reactie oficială.

“Președinția Republicii Moldova regretă situația neplăcută, creată la hotarul moldo-român ca urmare a interdicției de intrare în țară, impuse în 2018 domnului George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României”, se arată într-un comunicat.

Președinția precizează că nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația.

“Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată”, mai spune instituția prezidențială.

Președinția menționează că ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul lui George Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ.

Întrebarea firească este – cum a reușit Maia Sandu să promită multe și să ne tragă pe toți pe sfaoară ca să o votăm, iar acum să constate cu o doză mare de impertinență că nu are atribuții?

Comunicăm