Olanda a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca

spot_img

Olanda a suspendat utilizarea vaccinului contra coronavirusului produs de Oxford-AstraZeneca din cauza preocupărilor cu privire la posibilele sale efecte secundare, anunţă BBC.

Guvernul olandez a declarat că măsura, care va dura până cel puţin pe 29 martie, este o măsură de precauţie.

Republica Irlanda a luat mai devreme o decizie similară, pe fondul rapoartele de efecte adverse la adulţi în Norvegia.

Dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că nu există nicio legătură între vaccin şi riscurile de a dezvolta cheaguri de sânge.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) – care efectuează în prezent o analiză a incidentelor spune că beneficiile vaccinului continuă să depăşească riscurile sale.

Serbia va produce vaccinuri anti-COVID-19 atât ruseşti, cât şi chinezeşti.

Danemarca, Norvegia, Bulgaria, Islanda şi Thailanda au oprit deja utilizarea vaccinului AstraZeneca.

Într-o declaraţie, guvernul olandez a declarat că acţionează din precauţie în urma rapoartelor din Danemarca şi Norvegia cu privire la posibile efecte secundare grave.

Trebuie să ne asigurăm că totul este corect, aşa că este înţelept să ne oprim pentru moment“, a declarat ministrul olandez al Sănătăţii, Hugo de Jonge.

Decizia va provoca întârzieri în programul de vaccinare olandez.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Peter Szijjarto declară că aderarea Ucrainei la NATO este exclusă

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, "în circumstanţele actuale", aderarea Ucrainei la NATO este exclusă, relatează agenţia EFE. "Aliaţii au spus clar că în circumstanţele actuale aderarea Ucrainei la NATO este exclusă", a declarat ministrul Szijjarto presei ungare, vorbind de la...

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic 112, Liviu Oboroc

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN. „Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și...

Rusia vrea să ceară străinilor să semneze un “acord de loialitate”

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care i-ar obliga pe străini să semneze un "acord de loialitate" ce le-ar interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică şi să nu se conformeze valorilor familiei tradiţionale, relatează Reuters. De...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica