Urmează să fie majorate salariile pentru cadrele medicale cu 40 la sută

Igor Dodon subliniază inadmisibilitatea blocării tuturor proceselor economice și instituționale pe care le propune președintele lockdown, Maia Sandu. Fracțiunii PSRM va elabora un proiect de lege cu privire la majorarea salariilor pentru cadrele medicale, cu 40 la sută.

Am prezidat ședința săptămânală de planificare cu colegii din PSRM în cadrul căreia am discutat situația social-politică și economică din țară.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Am reiterat gravitatea situației în toate domeniile și am subliniat inadmisibilitatea blocării tuturor proceselor economice și instituționale pe care le propune președintele lockdown, Maia Sandu. Or, instituirea unui lockdown total cu blocarea tuturor activităților economice, închiderea piețelor și centrelor comerciale, ar conduce la consecințe și mai grave sociale și economice, nu ține cont de opinia cetățenilor și este contraproductivă, mai ales în preajma campaniei agricole de primăvară.

În aceste condiții, am stabilit necesitatea elaborării unui plan de acțiuni concrete care vor conduce la ameliorarea situației din țară și evitarea unui haos pe plan social și economic. Am reiterat disponibilitatea fracțiunii parlamentare PSRM de a acorda tot sprijinul necesar în vederea depășirii situației de criză.

De asemenea, am discutat despre necesitatea elaborării unui proiect de lege din partea fracțiunii PSRM cu privire la trecerea la cea de-a treia etapă de majorare a salariilor pentru cadrele medicale, cu 40 la sută. Amintesc, că la inițiativa mea personală, la 1 septembrie 2020, salariile lucrătorilor medicali au crescut cu 30% și cu încă 30% la 1 ianuarie 2021.

De asemenea, am stabilit că vom continua eforturile în vederea formării unui guvern funcțional, care să poată cu adevărat stabiliza și scoate țara din criză, să asigure vaccinarea cât mai completă și rapidă a cetățenilor.”

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ilan Șor: Alegerile locale din 2023 s-au desfășurat cu numeroase încălcări, iar rezultatele lor nu pot fi legitime

Omul de afaceri și politicianul Ilan Șor, constată declară că echipa sa a depus o cerere la CEC, cerând recunoașterea nevalabilității alegerilor și crede că trebuie organizat un nou scrutin. ”Partidul nostru obține constant dreptate. Recunoașterea de către Curtea Constituțională a ilegalității restrângerii drepturilor a...

Ion Ceban: La solicitarea administrației locale și a locuitorilor, va fi lansată o nouă rută de transport public spre Cricova

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, împreună cu responsabilii din cadrul Primăriei, a mers astăzi în vizită de lucru în orașul Cricova, suburbie a Capitalei. În cadrul vizitei, edilul a discutat cu reprezentanții administrației locale despre proiectele realizate în comun, necesitățile și obiectivele investiționale,...

(DOC) Partidul Nostru a depus la CEC cererea prealabilă împotriva refuzului de a înregistra Grupul de inițiativă

Partidul Nostru a depus joi, 18 aprilie, la Comisia Electorală Centrală cererea prealabilă împotriva refuzului de a înregistra Grupul de inițiativă în susținerea alegerilor parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut de către unul dintre liderii formațiunii, Elena Grițco. „Este clar pentru toată lumea, inclusiv juriști...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica