Walesa: „Nu știu când sau dacă ne vom mai revedea”

Lech Walesa, internat în spital. Mesaj îngrijorător postat pe Facebook: „Nu știu când sau dacă ne vom mai revedea”

Fostul președinte polonez Lech Walesa, simbol al luptei anticomuniste din Polonia anilor 1980, a postat duminică pe Facebook un mesaj video îngrijorător despre starea sa de sănătate în care anunţă că se internează în spital și sugerează că ar putea fi ultima dată când se mai poate adresa simpatizanților săi, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Mă internez la spital. Ce urmează doar timpul ne va spune”, declară laureatul Premiului Nobel pentru Pace, în vârstă de 77 de ani, în această înregistrare video postată pe Facebook. „Prin urmare, întrucât nu ştiu când ne vom revedea sau dacă ne vom mai revedea, aş dori să vă spun că am făcut totul pentru a servi bine naţiunea”, a adăugat el fără să ofere vreun detaliu de ordin medical asupra stării sale de sănătate.

„Pe curând, dacă destinul îmi permite să rămân un pic mai mult pe acest pământ. Dacă nu, rugaţi-vă pentru mine”, își încheie mesajul fostul lider carismatic al mişcării sindicale Solidaritatea care, în 1989, a pus capăt în mod paşnic comunismului în Polonia.

Ulterior, pe contul său de Facebook a fost postată o fotografie în care Lech Walesa, în pijama, cu halat și aflat într-un scaun cu rotile, așteaptă pe un hol de spital, având deasupra un panou care înfățișează un medic în timpul unei intervenții chirurgicale. „În așteptare…” – este mesajul care însoțește fotografia.

Comunicăm