Președintele Maia Sandu a acționat strict în interesul PAS

spot_img

secretarul general al Platformei DA, Ion Terguță a comentat situația politică după ce Maia Sandu l-a desemnarea lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru.

”Trei luni de haos. Trei luni de incertitudine. Trei luni pierdute în care pandemia a ieșit de sub control, economia a căzut, trei luni cu atacuri fără precedent la adresa parlamentului (și nu a unor deputați concreți cu dosare instrumentate și ridicare de imunitate) și atac asupra Constituției.

Președintele Maia Sandu a acționat strict în interesul PAS, făcând abstracție de realitățile și nevoile Republicii Moldova. Președintele RM a redevenit așa cum l-am știut din totdeauna; părtinitor, membru de partid și capabil să vadă doar pe cei care îi cânta osanale. Maia Sandu s-ar putea să fi câștigat o partidă de șah. Probabil. Republica Moldova a pierdut, însă, un președinte. Un președinte predictibil, un președinte pentru toți.

Trei luni am auzit continuu ANTICIPATE. Nu era un dușman mai mare în această țară decât cel care se opune acestui PASibil vis de mărire. Nu știm ce ne vor aduce anticipatele. Nu știm când vor fi și cum vor fi declanșate. Nu știm dacă PAS mai vrea anticipate. Nu știm dacă există o înțelegere între Sandu și Dodon pe acest subiect, dar evenimentele de ieri sunt extrem de suspecte. Și atunci, ce facem cu strigătele isterice „ hoți și bandiți”, majorități toxice, guverne nefrecventabile? Se pare că am trăit în aceste trei luni într-o mare minciună. Și acum mă conving și mai mult, că cel care caută adevărul este mereu cu capul spart.

Sunt mândru de Platforma DA. Sunt mândru că a știut să spună adevărul și să înfrunte cu demnitate răutățile și nedreptățile la adresa sa. Sunt mândru că fac parte dintr-o echipa care știe să identifice corect problemele, să-și calculeze pașii, să vorbească deschis și să-și asume consecințe. În rest totul e CANCAN.”

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Fostul prim-ministru britanic Liz Truss sprijină revenirea lui Donald Trump la Casa Albă

Fostul prim-ministru britanic Liz Truss a semnalat că va sprijini revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, relatează marţi PA Media/DPA. Într-un articol pentru Wall Street Journal, Truss a salutat leadership-ul istoric al SUA care "a ţinut afară cu succes ameninţarea comunistă din partea Uniunii...

România susține adoptarea în decembrie a deschiderii negocierilor de aderare a Moldovei

Ministra Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a subliniat, luni, la deschiderea evenimentului privind Uniunea Europeană și politica de extindere, că România susține negocierile de aderare ale Republicii Moldova și Ucraina cu UE. În cadrul discursului său, Luminița Odobescu a prezentat poziţia României de susţinere a procesului...

Dinu Plîngău: Cei din PAS trebuie să-și modifice comportamentul

„Dacă cei din PAS vor să obțină măcar 30 de mandate la viitoarele alegeri, atunci trebuie să-și modifice comportamentul”. Această opinie a fost exprimată de liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. Totodată, Dinu Plîngău...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica