Președintele Maia Sandu a acționat strict în interesul PAS

secretarul general al Platformei DA, Ion Terguță a comentat situația politică după ce Maia Sandu l-a desemnarea lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru.

”Trei luni de haos. Trei luni de incertitudine. Trei luni pierdute în care pandemia a ieșit de sub control, economia a căzut, trei luni cu atacuri fără precedent la adresa parlamentului (și nu a unor deputați concreți cu dosare instrumentate și ridicare de imunitate) și atac asupra Constituției.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Președintele Maia Sandu a acționat strict în interesul PAS, făcând abstracție de realitățile și nevoile Republicii Moldova. Președintele RM a redevenit așa cum l-am știut din totdeauna; părtinitor, membru de partid și capabil să vadă doar pe cei care îi cânta osanale. Maia Sandu s-ar putea să fi câștigat o partidă de șah. Probabil. Republica Moldova a pierdut, însă, un președinte. Un președinte predictibil, un președinte pentru toți.

Trei luni am auzit continuu ANTICIPATE. Nu era un dușman mai mare în această țară decât cel care se opune acestui PASibil vis de mărire. Nu știm ce ne vor aduce anticipatele. Nu știm când vor fi și cum vor fi declanșate. Nu știm dacă PAS mai vrea anticipate. Nu știm dacă există o înțelegere între Sandu și Dodon pe acest subiect, dar evenimentele de ieri sunt extrem de suspecte. Și atunci, ce facem cu strigătele isterice „ hoți și bandiți”, majorități toxice, guverne nefrecventabile? Se pare că am trăit în aceste trei luni într-o mare minciună. Și acum mă conving și mai mult, că cel care caută adevărul este mereu cu capul spart.

Sunt mândru de Platforma DA. Sunt mândru că a știut să spună adevărul și să înfrunte cu demnitate răutățile și nedreptățile la adresa sa. Sunt mândru că fac parte dintr-o echipa care știe să identifice corect problemele, să-și calculeze pașii, să vorbească deschis și să-și asume consecințe. În rest totul e CANCAN.”

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Valeriu Ostalep: “Securiștii români ar fi trebuit să-și informeze conducerea despre ce fac ei greșit în Moldova”

În societatea moldovenească există îngrijorări și temeri cu privire la România din cauza memoriei istorice neplăcute, a impunerii cetățenilor Moldovei a denumirii limbii și a studierii nefirești a istoriei românești, precum și din cauza viziunilor și aspirațiilor expansioniste ale conducerii țării vecine. O astfel de...

Alexei Lungu despre paradoxul tarifelor: Prețul gazelor scade pe bursele mondiale, dar în Moldova crește

Monopol este al doilea nume al regimului Sandu. Doamna președinte a construit un singur centru de decizie în toate sferele, dând la o parte punctele de vedere alternative. Este vorba și despre sectorul gazelor. Ca orice monopolist, Sandu înțelege că indiferent de prețurile stabilite, oamenii...

BBC: Există un risc serios ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia anul acesta

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune din Marea Britanie avertizează că Ucraina ar putea fi înfrântă de Rusia chiar în 2024. Motivul ar fi că ucrainenii ajung să simtă că ”nu mai pot câștiga”. Generalul Sir Richard Barrons, fostul comandant al Comandamentului Forțelor Comune (în...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica