Un parlamentar și-a dat demisia pentru că a făcut lobby

Coaliția condusă de Angela Merkel, ținta unui nou scandal. Un parlamentar și-a dat demisia pentru că a făcut lobby în Macedonia de Nord

Un parlamentar german din blocul conservator al cancelarului Angela Merkel a demisionat joi seară, după dezvăluiri în presă, potrivit cărora politicianul ar fi primit bani pentru a face lobby pentru un partid politic din Macedonia de Nord, scrie Agerpres, preluând dpa, care citează mai multe media germane. Scandalul zgâlțâie și mai tare coaliția Angelei Merkel, după ce mai mulți parlamentari din partidul ei și-au dat demisia pentru că au intermediat contracte pentru măști sanitare.

Dodon: ”Deși am lucrat într-o echipă cu Ion Chicu, pe unele subiecte am avut opinii diferite”

Tobias Zech, parlamentar reprezentând Uniunea Creştin-Socială (CSU) în Bundestag, a primit în 2016 o „sumă din cinci cifre” pentru a consilia partidul fostului premier nord-macedonean Nikola Gruevski. El a făcut personal campanie pentru Gruevski, potrivit Der Spiegel.

Nu există nimic care să sugereze că vreo legătură de afaceri cu partidul lui Gruevski, avută în perioada în care Zech era parlamentar cu normă întreagă, ar fi fost ilegală. Ulterior, Nikola Gruevski a fost condamnat pentru corupţie de un tribunal din Macedonia de Nord şi a fugit în Ungaria, unde a primit azil politic şi trăieşte în exil.

Acest caz intervine în cel mai prost moment posibil pentru blocul conservator al Angelei Merkel, care a pierdut deja trei parlamentari din cauza acuzaţiilor că aceştia au primit bani pentru intermedierea unor contracte privind achiziţionarea de măşti sanitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *