Declarație ce afectează grav reputația. UE nu le poate dona vaccinuri ţărilor sărace

Ursula von der Leyen: UE nu le poate dona deocamdată vaccinuri ţărilor sărace. E o presiune destul de mare asupra statelor membre

Uniunea Europeană nu se află în prezent în postura de a le dona în mod direct vaccinuri împotriva COVID-19 ţărilor mai sărace, a afirmat, duminică, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Digi24.

“Există o presiune destul de mare asupra statelor membre să obţină vaccinuri pentru ele însele”, a afirmat şefa Comisiei, pentru Funke Media Group.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Von der Leyen a evidenţiat, totuşi, sprijinul financiar acordat de UE iniţiativei COVAX conduse de OMS pentru a le oferi acces la vaccinuri ţărilor mai sărace, transmite Agerpres.

„UE a investit 2,2 miliarde de euro în această iniţiativă. COVAX a livrat deja 30 milioane de doze de vaccin către 52 de ţări”, a menţionat aceasta.

Mecanismul care permite blocului comunitar să furnizeze în mod direct vaccinuri altor state va începe „doar după ce vom avea o situaţie mai bună a producţiei în UE”, a spus von der Leyen.

În primăvara lui 2020, preşedinta Comisiei făcuse o campanie agresivă pentru oferirea de vaccinuri populaţiei de pe tot globul. Cu toate acestea, cele mai multe doze sunt administrate în prezent în statele bogate ale lumii, aminteşte dpa.

Țările bogate blochează propunerile menite să ajute națiunile în curs de dezvoltare să își sporească capacitățile de producție a vaccinurilor, arată documente difuzate la BBC Newsnight.

Mai multe țări sărace au cerut Organizației Mondiale a Sănătății să le ajute, dar națiunile mai bogate resping dispozițiile din dreptul internațional care le-ar permite să realizeze acest lucru, potrivit unei copii redactate a textului de negociere a unei rezoluții OMS.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

NEWS ALERT VIDEO: Andrei Spînu acuză Procuratura Anticorupție că ar face jocul “grupului criminal organizat”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu acuză Procuratura Anticorupție că ar face jocul "grupului criminal organizat" prin pornirea unui proces penal pe modul în care este organizată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport. Potrivit lui Spînu, acest proces penal ar fi pus presiune...

Ilan Șor: Alegerile locale din 2023 s-au desfășurat cu numeroase încălcări, iar rezultatele lor nu pot fi legitime

Omul de afaceri și politicianul Ilan Șor, constată declară că echipa sa a depus o cerere la CEC, cerând recunoașterea nevalabilității alegerilor și crede că trebuie organizat un nou scrutin. ”Partidul nostru obține constant dreptate. Recunoașterea de către Curtea Constituțională a ilegalității restrângerii drepturilor a...

Ion Ceban: La solicitarea administrației locale și a locuitorilor, va fi lansată o nouă rută de transport public spre Cricova

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, împreună cu responsabilii din cadrul Primăriei, a mers astăzi în vizită de lucru în orașul Cricova, suburbie a Capitalei. În cadrul vizitei, edilul a discutat cu reprezentanții administrației locale despre proiectele realizate în comun, necesitățile și obiectivele investiționale,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica