La 40 de ani a ajuns cel mai mare producător de drone comerciale din lume

spot_img

Tao Wang este cel care la 40 de ani a ajuns cel mai mare producător de drone comerciale din lume. Pasiunea pentru aparate de zbor pe care a avut-o încă din copilărie nu a rămas doar un vis. El a transformat-o într-un business profitabil – DJI, companie care deţine astăzi detaşat titlul de cel mai mare producător de drone comerciale din lume.

Tao Wang (cunoscut în special sub numele de Frank Wang) s-a născut în anul 1980 în Hangzhou, o localitate din provincia Zhejiang, China. Încă de la o vârstă fragedă el şi-a manifestat interesul pentru aparate de zbor, însă la şcoală a avut rezultate slabe, scrie businessmagazin.ro.

În facultate însă, pe care a urmat-o la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Hong Kong – a fost remarcat de profesorul de matematică Li Zexiang, după o performanţă impresionantă din cadrul unui proiect, pentru care Tao a construit un sistem de zbor destinat elicopterelor. În 2005, el a participat, alături de echipa universităţii, la concursul de robotică ABU Robocon, câştigând locul al treilea. Facultatea l-a recompensat cu un premiu de 2.300 de dolari, pe care tânărul i-a folosit pentru a proiecta o dronă.

El a dezvoltat primele prototipuri de drone în camera de cămin din campusul facultăţii, vânzând componente pentru controlul zborului către diverse universităţi şi companii electrice din China. A folosit apoi încasările pentru a se muta în centrul industrial din Shenzen, unde a pornit un mic business în 2006: producătorul de drone şi de alte sisteme de filmat şi de zbor DJI (Da-Jiang Innovations).

Iniţial, compania a avut un start greoi, mai ales din cauza cerinţelor foarte stricte ale antreprenorului faţă de angajaţii săi, dar cu ajutorul unui prieten de familie, care l-a împrumutat cu 90.000 de dolari, a reuşit să o menţină pe linia de plutire. În 2010, Wang a angajat un prieten din liceu, Swift Xie Jia, pentru a se ocupa de departamentul de marketing. Un an mai târziu, el l-a întâlnit pe Colin Guinn la un târg de profil, iar cei doi au decis să fondeze subsidiara DJI North America.

În 2017, Wang a devenit cel mai tânăr miliardar din zona de tech al Asiei. Până în 2020, DJI a ajuns la o cotă de aproape 70% din totalul pieţei globale de drone comerciale, ceilalţi competitori având o cotă de piaţă de maximum 5%. În 2017, cel mai recent an pentru care există date disponibile, compania a înregistrat venituri de 2,83 de miliarde de dolari, iar în 2018 avea o echipă de circa 14.000 de angajaţi. În acelaşi an, a fost evaluată la 15 miliarde de dolari. Potrivit publicaţiei internaţionale Forbes, Wang are o avere de 4,8 miliarde de dolari şi deţine circa 40% din companie.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Guvernul a cheltuit o sumă record pentru rambursarea creditelor externe. Principalele surse de finanțare au fost sursele externe

În 10 luni a anului 2023, veniturile totale ale bugetului public naţional (BPN) cu consolidarea transferurilor au constituit 82,5 miliarde de lei, fiind în creștere cu 12,8% (9,35 miliarde lei) față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele Ministerului Finanţelor. Datele Ministerului Finanţelor arată...

Guvernul a pregătit o serie de noi modificări ce vizează politica fiscală și vamală pentru anul 2024

Ministerul Finanţelor a pregătit o serie de noi modificări ce vizează politica fiscală și vamală pentru anul 2024. Aceasta chiar dacă politica fiscală și vamală pentru anul viitor a fost adoptat de Parlament, câteva luni în urmă. Autorităţile justifică necesitatea elaborării şi adoptării noilor modificări...

Fostul prim-ministru britanic Liz Truss sprijină revenirea lui Donald Trump la Casa Albă

Fostul prim-ministru britanic Liz Truss a semnalat că va sprijini revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, relatează marţi PA Media/DPA. Într-un articol pentru Wall Street Journal, Truss a salutat leadership-ul istoric al SUA care "a ţinut afară cu succes ameninţarea comunistă din partea Uniunii...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica