Cei care pleacă în străinătate pentru vacanțe vor fi amendați cu 5.000 de lire

Parlamentul Marii Britanii urmează să adopte o lege care prevede că persoanele care pleacă în afara țării fără un motiv întemeiat, aici fiind menționate vacanțele, vor fi amendate cu 5.000 de lire sterline, relatează BBC.

Sancțiunea este prevăzută în proiectul de lege care va fi dezbătut și votat joi. Britanicii nu puteau să plece în vacanțe nici până acum, fiind interzis prin regula „stați acasă” care expiră luni, însă de acum această interdicție va fi cuprinsă într-o nouă lege a coronavirusului.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Astfel, interdicția de a părăsi teritoriul țării fără motiv întemeiat va fi prevăzut într-o lege specifică, pentru care este prevăzută inclusiv amenda de 5.000 de lire.

Călătoriile erau prevăzute să fie reluate cel mai devreme în data de 17 mai, însă data rămâne incertă din cauza celui de-al treilea val de infectări cu COVID, dar și din cauza vaccinării sub așteptări din Europa.

Consilierul guvernamental Neil Ferguson i-a sfătuit de altfel pe britanici să nu-și plănuiască vacanțe în străinătate în această vară, ci să meargă în destinații interne.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută

Horoscop 18 mai - o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe...

Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni”

Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie...

VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica