Regiunea cu cea mai ridicată rată de mortalitate

spot_img

Economiile acestpr țări sunt caracterizate prin sisteme de sănătate subfinanţate şi guvernări populiste

Ţările cu cea mai ridicată rată de mortalitate de pe urma coronavirusului în acest moment se situează toate în Europa de Est, economii caracterizate prin sisteme de sănătate subfinanţate şi guvernări populiste, iar unele dintre acestea se opun în continuare lockdownurilor mai stricte pe care medicii le recomandă pentru a stăvili răspândirea virusului, relatează zf.ro.

Nouă dintre cel mai greu lovite 10 ţări la nivel mondial din punctul de vedere al numărului de decese pe cap de locuitor se află în această regiune. Situaţia marchează o schimbare dramatică faţă de faza de început a pandemiei, când estul continentului a suferit mult mai puţine decese decât ţări ca Marea Britanie şi Spania.

Există o opoziţie în creştere faţă de restricţii la nivelul Europei

Situaţia actuală se datorează mai multor factori, de la reacţia lentă a politicienilor în acest al treilea val la programe de vaccinare cu probleme şi sisteme de sănătate deficitare. De asemenea, există o opoziţie în creştere faţă de restricţii la nivelul Europei ca întreg.

Polonia, cea mai mare economie din estul Europei, se luptă să aducă sub control o creştere record a cazurilor noi de coronavirus. Însă noile restricţii anunţate săptămâna trecută nu au echivalat cu un lockdown în sine chiar în condiţiile în care premierul Mateusz Morawiecki a avertizat că sistemul medical riscă să fie copleşit.

Deşi guvernul polonez speră să evite restricţii mai dure prin accelerarea campaniei de vaccinare, mai puţin de o zecime din populaţia Poloniei a fost vaccinată până acum. Decesele, pe poziţia a 12-a la nivel mondial, au atins cel mai ridicat nivel din decembrie, săptămâna trecută depăşind 50.000.

Zlotul polonez a atins săptămâna trecută cel mai scăzut nivel din 2009 pe fondul temerilor în creştere că accelerarea pandemiei va amâna redresarea economiei. Noile restricţii ar putea însemna că ţinta de creştere deja ambiţioasă de 4% a guvernului pentru acest an este în pericol.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Peter Szijjarto declară că aderarea Ucrainei la NATO este exclusă

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, "în circumstanţele actuale", aderarea Ucrainei la NATO este exclusă, relatează agenţia EFE. "Aliaţii au spus clar că în circumstanţele actuale aderarea Ucrainei la NATO este exclusă", a declarat ministrul Szijjarto presei ungare, vorbind de la...

Dumitru Alaiba a semnat ordinul de demisie a directorului Serviciului național unic 112, Liviu Oboroc

Directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc, a fost demis. Ordinul a fost semnat de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, transmite IPN. „Este o tragedie din care trebuie să tragem unele concluzii despre cum funcționează și...

Rusia vrea să ceară străinilor să semneze un “acord de loialitate”

Ministerul de Interne al Rusiei a pregătit un proiect de lege care i-ar obliga pe străini să semneze un "acord de loialitate" ce le-ar interzice să critice politica oficială, să discrediteze istoria militară sovietică şi să nu se conformeze valorilor familiei tradiţionale, relatează Reuters. De...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica