Maia Sandu luptă cu corupția, pandemia și democrația. Amazoane își croiesc o carieră politică

Decizia președintelui Sandu de a sesiza Curtea Constituțională privind constatarea circumstanțelor dizolvării Parlamentului a împărțit taberele printre deputați.

Alexandru Slusari: „Dacă Înalta Curte va confirma circumstanțele dizolvării Parlamentului, încă 5-6 luni nu vom avea Guvern și va continua acest ping-pong între Dodon și Sandu despre Guvernul Ciocoi, țara va fi gestionată de acest Guvern incompetent. În toată această perioadă nu vom debloca asistența externă, sub aspectele social-economice anul 2021 este unul pierdut”.

Vlad Cebotari: „Sondajul dat publicității de IMAS ne spune foarte clar că 71% din populație crede că lucrurile merg într-o direcție greșită și 58% dintre respondenți spun că nu sunt deloc mulțumiți de activitatea președintelui. Ceea ce s-a întâmplat la Președinție n-au fost consultări, acesta nu este procesul participativ în sensul normei constituționale. În toată această perioadă am fost spectatorii unui show ieftin”.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Maia Sandu: “Consider că sunt întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Parlamentului, iar alegerile anticipate reprezintă soluția care poate vindeca țara”.

Igor Grosu: “Oamenii cer alegeri anticipate și un parlament responsabil, legitim, cu deputați care le reprezintă interesele și nu se vând ca la piață”

Sergiu Litvinenco: „Alegerile anticipate nu sunt necesitatea unui partid sau a președintelui, ci sunt o necesitate pentru societate. Acest Parlament deja a arătat ce poate. Sunt foarte mulți parlamentari care se tem să-și piardă fotoliile și acum în mod cinic speculează pe seama acestei nevoi a lumii, care este pandemia. Un Guvern de tranziție anulează posibilitatea anticipatelor”.

Lilian Carp: „Experții în drept constituțional spun că sunt premise pentru dizolvarea Parlamentului, dacă în 90 de zile nu este învestit un Guvern sau într-o perioadă de 45 de zile eșuează două tentative de învestire a Guvernului. Chiar dacă a fost votată acea declarație privind dezacordul Parlamentului de a fi dizolvat, nimeni nu anulează Constituția”.

Ion Terguță: „Viteza cu care se vaccinează în Republica Moldova nu ne oferă perspective îmbucurătoare, va trebui să așteptăm luna august, septembrie pentru a avea o garanție cât de cât suficientă ca să fie organizat scrutinul. Dar până în octombrie vom rămâne cu acest Guvern absolut iresponsabil”.

Alexandru Jizdan: „Noi toți am fost de acord să venim cu o declarație publică, prin care anunțăm că instaurăm un Guvern pentru o perioadă limitată, ca ulterior să declanșăm alegerile anticipate și să nu chinuim nici lumea și nici Curtea Constituțională. Asta se întâmplă în condițiile în care toate partidele spun că prioritatea zero este combaterea pandemiei. Maia Sandu creează un precedent extrem de periculos, vrea – dizolvă Parlamentul, nu vrea – nu-l dizolvă ”.

Igor Dodon „Cu părere de rău, trebuie de constatat că pe Maia Sandu o interesează doar mai multe mandate pentru partidul său PAS. Ea vrea alegeri anticipate. Iată și răspunsul ei la pandemie, criză și la alte probleme din societate. În timp ce țara are nevoie de o vaccină salvatoare, președintele cere în mod categoric alegeri anticipate. Noi, socialiștii, vom prezenta toate argumentele care să nu contrazică normele constituționale. Sperăm că decizia CC va fi nu doar constituțională, ci și omenoasă pentru societate, care are nevoie vaccinare în masă și scăderea indicilor epidemiologi”.

Președintele vrea să schimbe clasa politică, iar politicienii se poartă cu ea ca cu o doamnă. Această doamnă, de fapt, vrea doar să aducă femei în politică, așa cum a adus prin ministere când era premier, cum a adus consilieri la preșidenție. Acesta e un scop format din complexele ei biografice.

Deci, Amazoane își croiesc o carieră politică

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica