A fost lansat un proiect de îmbunătățire a sistemelor naționale de siguranță alimentară și de cooperare regională

Astăzi a fost lansat oficial proiectul ”Îmbunătățirea sistemelor naționale de siguranță alimentară și a cooperării regionale”, finanțat de Guvernul Turciei și implementat de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO).

În cadrul videoconferinței dedicate lansării proiectului, Vladislav Cotici, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), a salutat reprezentanții proiectului și a declarat că este un bun prilej de a stabili un schimb de experiență între țările partenere în ceea ce privește îmbunătățirea capacităților și gestionarea crizelor în sectorul alimentelor și furajelor. 

”Proiectul va susține ANSA prin instruirea angajaților din domeniul analizei, evaluării, identificării și comunicării riscurilor în domeniul alimentar. De asemenea, va contribui la organizarea altor activități și îmbunătățirea capacității ANSA în domeniul gestionării crizelor în sectorul alimentelor și furajelor. În calitate de autoritate competentă, suntem gata să împărtășim experiența Republicii Moldova în domeniul planificării controalelor oficiale și efectuarea inspecțiilor în baza analizei riscurilor”, a menționat Vladislav Cotici.

Prezent la eveniment, Liscenco Oleg, directorul general adjunct ANSA, a declarat că obiectivul principal este de a oferi un mediu favorabil sectoarelor public și privat pentru a aborda principalele riscuri privind siguranța alimentelor. ”În urma implementării proiectului vor fi consolidate controalele privind siguranța alimentelor, precum și comunicarea riscurilor în țările beneficiare”, a mai spus Oleg Liscenco.

Menționăm că proiectul ”Îmbunătățirea sistemelor naționale de siguranță alimentară și a cooperării regionale” va fi implementat până la finele lunii august 2023 și va include ca beneficiari cinci țări din regiune – Azerbaidjan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan și Turcia. Bugetul total constituie 650 000 dolari SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *