A fost lansat un proiect de îmbunătățire a sistemelor naționale de siguranță alimentară și de cooperare regională

Astăzi a fost lansat oficial proiectul ”Îmbunătățirea sistemelor naționale de siguranță alimentară și a cooperării regionale”, finanțat de Guvernul Turciei și implementat de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO).

În cadrul videoconferinței dedicate lansării proiectului, Vladislav Cotici, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), a salutat reprezentanții proiectului și a declarat că este un bun prilej de a stabili un schimb de experiență între țările partenere în ceea ce privește îmbunătățirea capacităților și gestionarea crizelor în sectorul alimentelor și furajelor. 

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

”Proiectul va susține ANSA prin instruirea angajaților din domeniul analizei, evaluării, identificării și comunicării riscurilor în domeniul alimentar. De asemenea, va contribui la organizarea altor activități și îmbunătățirea capacității ANSA în domeniul gestionării crizelor în sectorul alimentelor și furajelor. În calitate de autoritate competentă, suntem gata să împărtășim experiența Republicii Moldova în domeniul planificării controalelor oficiale și efectuarea inspecțiilor în baza analizei riscurilor”, a menționat Vladislav Cotici.

Prezent la eveniment, Liscenco Oleg, directorul general adjunct ANSA, a declarat că obiectivul principal este de a oferi un mediu favorabil sectoarelor public și privat pentru a aborda principalele riscuri privind siguranța alimentelor. ”În urma implementării proiectului vor fi consolidate controalele privind siguranța alimentelor, precum și comunicarea riscurilor în țările beneficiare”, a mai spus Oleg Liscenco.

Menționăm că proiectul ”Îmbunătățirea sistemelor naționale de siguranță alimentară și a cooperării regionale” va fi implementat până la finele lunii august 2023 și va include ca beneficiari cinci țări din regiune – Azerbaidjan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan și Turcia. Bugetul total constituie 650 000 dolari SUA.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica