Franța înăsprește carantina pentru o lună. Toate școlile se închid

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat miercuri seara extinderea măsurilor de carantină până în data de 2 mai și închiderea școlilor timp de trei săptămâni, pe întreg teritoriul țării, invocând îngrijorările provocate de cel de-al treilea val al pandemiei.

Două din cele trei săptămâni de închidere a şcolilor – inclusiv a creșelor și grădinițelor – vor corespunde cu vacanţa de primăvară.

Restricţiile de circulaţie pe timpul nopții intră în vigoare de la ora locală 19:00 (17:00 GMT) și sunt valabile până la ora 6:00, se vor închidere anumite centre comerciale şi sunt limitate deplasările. 

Suedia amână relaxarea restricţiilor, din cauza valului trei al epidemiei. Care este noul termen anunțat

Guvernul suedez va amâna relaxarea plănuită a unora dintre restricţiile împotriva COVID-19 până cel puţin la data de 3 mai, din cauza severității valului trei al pandemiei, a anunțat miercuri premierul Stefan Lofven. El nu a anunțat totuși măsuri suplimentare, transmite Reuters,preluată de Agerpres.

„Situaţia este serioasă. Răspândirea infecţiei este la un nivel ridicat”, a declarat Stefan Lofven într-o conferinţă de presă.

Agenţia de Sănătate a cerut marţi guvernului să amâne relaxarea anunţată anterior, care includea creşterea limitei de vizitatori în parcurile de distracţie, la concerte şi meciuri de fotbal.

Comunicăm