Greceanîi: Sunt sigură că vaccinurile din Rusia vor salva multe vieți

spot_img

Zinaida Greceanîi a transmis un mesaj de mulțumire autorităților Federației Ruse pentru oferirea vaccinului anticoronavirus.

”Am avut, în dimineața zilei de astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasnețov.

Diplomatul m-a informat despre decizia autorităților Federației Ruse de a oferi Republicii Moldova un lot de 180 de mii de doze de vaccin anticoronavirus, cu titlu de asistență umanitară.

De asemenea, Excelența Sa mi-a comunicat despre examinarea de către partea rusă a deciziei de a rezerva țării noastre o cantitate de 500 de mii de doze pentru achiziționare în cel mai scurt timp.

Ambele hotărâri vin ca răspuns la solicitarea oficială adresată pe 26 februarie anul curent de către Președintele Parlamentului Republicii Moldova Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

În legătură cu acest fapt am exprimat recunoștință conducerii și întregului popor rus pentru decizia promptă de a ajuta Republica Moldova într-o perioadă extrem de dificilă.

Și de această dată, așa cum a făcut întotdeauna în diferite situații complicate cu care se confrunta poporul moldovenesc, Federația Rusă a manifestat un adevărat spirit frățesc. Acest fapt este apreciat la justa valoare de către autorități și de cetățenii Republicii Moldova.

Sunt sigură că vaccinurile din Federația Rusă vor salva multe vieți și vor permite ca Moldova să revină la viața normală cât mai repede.

Am transmis Domnului Ambasador Scrisoarea de mulțumire adresată Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.”

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Președinta partidului „Renaștere” avertizează asupra amenințării la adresa neutralității Moldovei în noua Strategie de Securitate Națională

Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, critică vehement deciziile recente ale Parlamentului Moldovei, acuzând puterea politică a țării că și-au ”părăsit rațiunea”. Aceasta și-a exprimat îngrijorarea privind discuțiile asupra proiectului de Strategie Națională de Securitate ce identifică Rusia ca o amenințare. Parasca acuză liderii politici, inclusiv...

Laura Codruța Kövesi crtitică dur reforma Justiției și spune că ”Moldova trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană”

Republica Moldova, țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, trebuie să armonizeze legislația națională cu cea europeană privind prevenirea și combaterea corupției, a declarat procurorul șef la Parchetul European, Laura Codruța Kövesi, într-un mesaj video la Forumul „Eurofast” 2023 „Uniunea Europeană și noi orizonturi,...

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro

Preţul unui pachet de ţigarete urmează să se scumpească în Franţa, în 2025 la 12 euro, iar în 2026 la 13 euro, anunţă marţi ministrul francez al Sănătăţii Aurélien Rousseau, care a prezentat un plan împotriva tabagismului, relatează AFP. Creşterea preţului tutunului ”este cea mai...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica