Bisericile şi muzeele sunt transformate în centre de vaccinare

Italia transformă o serie de spaţii mai puţin obişnuite în centre de vaccinare pentru a crește numărul de vaccinări. Astfel, italienii se pot vaccina în muzee, biserici sau chiar la bordul unui „vaporetto”.

Locuitorii din Veneţia vor putea fi vaccinaţi şi la bordul unui “vaporetto” (taxi acvatic) special, notează cotidianul Corriere della Sera, care va andoca într-un loc prestabilit pentru a administra vaccinuri anti-COVID-19 persoanelor de peste 80 de ani, potrivit Agerpres.

În Monza, oraş din regiunea Lombardia, incintele din proximitatea tribunei amenajate în perimetrul celebrului circuit de motociclism din oraş vor fi utilizate ca spaţii de vaccinare în următoarele două săptămâni.

În Napoli, oraş din sudul Italiei, mai multe muzee s-au alăturat acestui demers, potrivit presei italiene. Unele dintre persoanele vaccinate vor putea să petreacă perioada de odihnă de după vaccinare admirând, probabil, tablourile expuse în aceste muzee.

În Sicilia, campania de vaccinare se desfăşoară şi în numeroase biserici şi parohii catolice. Rezidenţii sicilieni vor putea să asiste la slujbele religioase şi să fie vaccinaţi în acelaşi timp.

Autorităţile regionale şi reprezentanţii bisericilor locale au semnat un acord special în acest sens.

Italia şi-a stabilit obiectivul de a vaccina 80% din populaţia naţională până la sfârşitul verii.

Deocamdată, puţin peste 11 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate în Italia, o ţară ce are o populaţie de 60,3 milioane de locuitori.

Comunicăm