Chicu: Este o regulă de bun-simț, pe care m-am străduit să o respect

Fostul premier Ion Chicu a comentat primele 100 de activitate a președintei Maia Sandu, vorbind despre „lipsa de critică din bun simț”, dar și despre „atacuri”.

Am evitat, în primele 100 de zile de mandat, să apreciez activitatea doamnei Maia Sandu. Este o regulă de bun-simț, pe care m-am străduit să o respect, în pofida faptului că nu am avut parte de un tratament similar și am fost atacat, inclusiv, de Domnia sa încă până am reușit să pășesc pragul Guvernului”, a comentat Chicu.

Fostul premier susține că șefa statului nu a făcut nimic pentru a consolida societatea

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

La expirarea acestui termen, ca cetățean, i-aș reproșa doamnei președinte doar că nu a făcut mult sau nimic pentru a consolida societatea, cum promitea în campanie și pentru a restabili pacea civică. Oamenii în Moldova au devenit și mai dezbinați”, a spus Chicu.

Ion Chicu consideră că Maia Sandu a întârziat mult cu exercițiul de înaintare a candidaților la funcția de prim-ministru.

„Dacă se venea cu o tentativă în ultimele zile ale lunii decembrie și cea de-a doua – la începutul lunii ianuarie, la mijlocul lunii februarie sau maxim la 1 martie, aveau să fie întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului, iar în luna iunie am fi avut un Guvern, votat de către un Parlament reprezentativ. Drept consecință, suntem în aprilie și încă nu avem o dată clară a dizolvării Parlamentului”, a conchis fostul premier.

Crinica zilei


🔹  Magazinele de vânzări cu amănuntul au fost redeschise în cea mai mare parte a Greciei, în pofida creşterii numărului de cazuri de coronavirus. Autorităţile încearcă să evite o nouă recesiune. Măsurile de lockdown sunt în vigoare în Grecia încă de la începutul lunii noiembrie, magazinele fiind redeschise pentru scurt tip în perioada sărbătorilor de Crăciun. Aceste închideri prelungite au pus presiuni asupra economiei Greciei, care, în 2020, a înregistrat o contracţie de 8,2% în timp ce datoria naţională raportată la PIB a trecut de 200%.

🔹  Australia anunță că nu a primit cele peste 3 milioane de doze de vaccin AstraZeneca promise de UE, ceea ce a afectat campania de imunizare la nivel național.

🔹  Producţia de vaccinuri fabricate în Franţa împotriva COVID-19 va începe miercuri. “Producţia va începe în această săptămână, pentru compania germană BioNTech”, partenerul grupului farmaceutic american Pfizer, a anunţat ministerul francez

 🔹  Călătoriile fără carantină se vor relua în cel puţin două săptămâni, a anunțat şefa guvernului neozeelandez Jacinda Ardern (https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/noua-zeelanda-si-australia-spera-la-o-bula-in-aprilie-pentru-reluarea-libera-a-calatoriilor-1485839), după ce Noua Zeelandă a aprobat „o bulă de călătorie” cu Australia în cadrul căreia rezidenţii celor două ţări să poată călători fără carantină.

🔹  Premierul Boris Johnson a confirmat că în urma evoluţiei bune a situaţiei epidemice în Marea Britanie pe 12 aprilie vor fi redeschise magazinele neesenţiale, dar nu s-a pronunţat asupra reluării călătoriilor internaţionale începând cu 17 mai, deşi era aşteptat să confirme şi acest lucru.

🔹  Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina se simte susţinută de Marea Britanie şi alte ţări din G7 în confruntarea cu Rusia, după o convorbire telefonică cu premierul britanic Boris Johnson.

BONUS – Gheorghe Gonța anunță că Invitatul de azi al emisiunii Puterea a Patra este fostul premier al țării, dl Ion Chicu. Începem la 20:00. Să trăiți frumos și bine! Și să vă văd mândri!

🔹  Capitalizarea de piaţă a criptomonedelor a depăşit un vârf istoric de 2 trilioane de dolari, potrivit datelor CoinGecko şi Blockfolio, întrucât câştigurile din ultimele câteva luni au atras cererea atât a investitorilor instituţionali, cât şi a celor de retail, relatează Reuters.

🔹  Boțan: Criza politică face ca oamenii să constituire noi partide. Pentru că exact acum în viața politică avem un fel de falie. După ce a plecat regimul Plahotniuc, deja avem doi ani de zile, politicienii sunt în căutarea unor formule adecvate care, consideră ei, ar putea să reprezinte interesele cetățenilor și să-i promoveze în topul vieții politice”, a declarat analistul.

 🔹  Procuratura dezaprobă comportamentul iresponsabil al deputatului Inga Grigoriu Urmare acuzațiilor la adresa Procuraturii, lansate în cadrul briefingului de presă din 5 aprilie 2021 de către deputatul Inga Grigoriu, în calitate de președinte al Comisiei parlamentare de anchetă ”Laundromat”, intervenim cu următorul comentariu

 🔹  Președinția insistă pe menţinerea lui Stoianoglo la șefia procuraturii. Secretarul general al Aparatului Președintelui, Andrei Spânu, a solicitat magistraţilor de la Curtea de Apel Chişinău să respingă recursul lui Serghei Perju, fost candidat la funcţia de procuror general, care a contestat decretul lui Igor Dodon privind numirea în funcţie a lui Stoianoglo. Solicitarea se regăseşte într-o referinţă semnată de Spânu.

🔹 Ion Chicu: Chiar dacă am fost atacat, am evitat să apreciez activitatea Maiei Sandu. E o regulă de bun-simț  „Am evitat, în primele 100 de zile de mandat, să apreciez activitatea doamnei Maia Sandu. Este o regulă de bun-simț, pe care m-am străduit să o respect, în pofida faptului că nu am avut parte de un tratament similar și am fost atacat, inclusiv, de Domnia sa încă până am reușit să pășesc pragul Guvernului”, a comentat Chicu.

🔹  Dragoș Tudorache, acuză că unii responsabili politici de la Chișinău că joacă soarta țării pe mize politice mici și declară că este nevoie de alegeri, întrucât acum este prioritară o guvernare stabilă și legitimă, cu un Parlament la fel de credibil și responsabil.

🔹  Sesizarea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a va fi examinată pe 15 aprilie curent. Ședința Curții Constituționale va începe la ora 10:00.

🔹  Ungaria devine prima ţară din Uniunea Europeană care se alătură ruşilor în Banca Eurasiatică de Dezvoltare, a anunţat Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei. Ungaria vrea să devină membră a băncii pentru a-şi extinde investiţiile din Asia Centrală, a explicat Peter Szijjarto.

🔹  207.000 de români și-au anulat programarea făcută pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, iar dintre cei care au confirmat programarea 99.000 nu s-au prezentat, după ce au apărut informații legate de tromboze asociate acestui vaccin, a declarat  coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Chicu: Faptul că a apărut reprezentantul PAS, nu înseamnă că noi trebuie să renunțăm

Ion Chicu sugerează că Maia Sandu i-a interzis lui Mazeiks - Ambasadorul UE, să participe la evenimentul de duminică. Ea a depus toate eforturile să minimizeze importanța evenimentului și a disponibilității partidelor de a coopera, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM. Noi tot timpul am...

ALARMANT: În Moldova decesele au depășit nașterile cu aproape 10.000 de persoane

Natalitatea scăzută și majorarea numărului de decese au dus la o inversare demografică semnificativă în Republica Moldova în 2023. Anul trecut, decesele au depășit cu aproape 10.000 numărul de nașteri, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Mai exact, au fost înregistrate 33,7 mii de...

Horoscop 28 mai – zodia care are de luat o decizie care îi poate schimba viața

Horoscop 28 mai - o zi cu revelații. Ies la iveală lucruri, situații care ne pot scoate din impas, apar și oameni care pot repara o relație care n-a mai mers și să ne redresăm din mai multe puncte de Vedere. GEMENI Vești bune de prin...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica