Chicu: “Populismul ne costă bani și ani”

Ion Chicu consideră un spectacol foarte urât agitația în jurul subiectul creșterii prețurilor la pâine și exportul de grâu din rezerve în care joacă cinic politicienii.

De o asemenea părere este ex-premierul Ion Chicu, care a menționat că rezerve sunt suficiente, iar prețurile la pâine au crescut din motivul secetei care a avut loc vara trecută, transmite Știri.md.

”Este o campanie electorală. Din păcate politicienii foarte cinic utilizează toate instrumentele pentru a panica lumea. Unii deputați vin și constată ceva dezastruos, de parcă el e conducător al statului și trebuie să vină cu soluții. Asta este o strategie a politicienilor, inspirară de politehnologi, plătiți pe bani grei.

Dacă vorbim de pâine și securitatea alimentară, aici este o încercare de a isteriza societatea. Te-a speriat și chiar dacă nu ți-a spus soluția, în memorie îți rămâne cine primul a menționat această problemă. Deci el e om bun că a informat lumea. Cam asta este tactica multor politicieni.

Pâne este suficientă în țară, da, prețurile cresc pentru că anul trecut a fost secetă, dar noi o să avem următoarea roadă peste 4 luni și pentru aceste luni sunt rezerve suficiente.

Încercările populiste de a bloca exporturile este o lovitură asupra fermierilor, asemenea implicări a statului doar dăunează și show-ul acesta este o manifestare de lipsă de respect față de oameni. Un spectacol foarte urât”, a declarat Chicu.

Comunicăm