Chicu: “Populismul ne costă bani și ani”

spot_img

Ion Chicu consideră un spectacol foarte urât agitația în jurul subiectul creșterii prețurilor la pâine și exportul de grâu din rezerve în care joacă cinic politicienii.

De o asemenea părere este ex-premierul Ion Chicu, care a menționat că rezerve sunt suficiente, iar prețurile la pâine au crescut din motivul secetei care a avut loc vara trecută, transmite Știri.md.

”Este o campanie electorală. Din păcate politicienii foarte cinic utilizează toate instrumentele pentru a panica lumea. Unii deputați vin și constată ceva dezastruos, de parcă el e conducător al statului și trebuie să vină cu soluții. Asta este o strategie a politicienilor, inspirară de politehnologi, plătiți pe bani grei.

Dacă vorbim de pâine și securitatea alimentară, aici este o încercare de a isteriza societatea. Te-a speriat și chiar dacă nu ți-a spus soluția, în memorie îți rămâne cine primul a menționat această problemă. Deci el e om bun că a informat lumea. Cam asta este tactica multor politicieni.

Pâne este suficientă în țară, da, prețurile cresc pentru că anul trecut a fost secetă, dar noi o să avem următoarea roadă peste 4 luni și pentru aceste luni sunt rezerve suficiente.

Încercările populiste de a bloca exporturile este o lovitură asupra fermierilor, asemenea implicări a statului doar dăunează și show-ul acesta este o manifestare de lipsă de respect față de oameni. Un spectacol foarte urât”, a declarat Chicu.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

PAS o critică primarul ales pentru că nu s-a apucat de lucru, în condițiile în care anume PAS obstrucționează validarea mandatului de primar

Curtea de Apel a dat câștig de cauză pentru primarul ales din comuna Grătiești, declară Dinu Plîngău. Câștig și la Apel pentru Grătiești! Olga Caraman a câștigat alegerile de la Grătiești cu 78%, iar mandatul doamnei primar continuă să nu fie validat nici pană în...

Lavrov: Moldova este destinată să fie următoarea victimă în războiul hibrid al Occidentului împotriva Rusiei

"Memorandumul Kozak, care ar fi putut rezolva în mod fiabil situația din Moldova acum 20 de ani, se numără printre încercările zădărnicite de a rezolva problemele continentului nostru pe principiile OSCE. Bruxelles-ul NATO și UE au torpilat fără menajamente documentul parafat deja atunci de Chișinău...

Noul meniu în grădinițele din Capitală se va modifica

Primăria Chișinău aduce la cunoștință că începând cu data de 1 decembrie 2023, în instituțiile de educație timpurie se va implementa Meniul model unic, sezon (iarnă-primăvară), aprobat de către DGETS și coordonat de către CSP. Acesta va include 3 mese principale şi o gustare (dejun,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

spot_img

Opinie

Politica