Ion Chicu: A fost un protest politic, iar revendicările erau un pic deplasate

Protestul tractoriștilor de la finele anului și revendicările agricultorilor până azi n-au fost satisfăcute.

”A fost un protest politic, iar dacă Guvernul nu demisiona, aceștia ar fi arat mai departe în Piața Marii Adunări Naționale, fiind susținuți de Maia Sandu, a declarat fostul premieri, Ion Chicu în cadrul emisiunii Puterea a patra.

”Din ce am urmărit eu în spațiu public, din presă și declarațiile politicienilor, eu nu am văzut nici o revendicare satisfăcută. Altceva, este că și revendicările erau un pic deplasate.

După ce Guvernul ca niciodată, a alocat pentru agricultură în anul 2020, aproximativ 1,4 miliarde de lei și aceasta în condiții de pandemie, criză economică, etc. Iată în asemenea condiții, să vii suplimentar să insiști că Guvernul trebuie să le acopere toate pierderile, aceasta nu este întemeiat.

Și ”agricultorii” știau că revendicările nu sunt întemeiate, de aceea, de la 1 ianuarie 2021 nici nu au mai venit să ceară ceva.

Restul revendicărilor, haideți să recunoaștem – acestea au fost acțiuni cu scop politic bine determinat. Cred că dacă Guvernul nu pleca în demisie, aratul scuarului continua și tractoriștii erau să fie încurajat de președintele ales, dar și de aliații politici.

De aceea, ar fi bine să întrebați agricultorii din Ștefan Vodă sau pe cel care a arat – dacă cumva trăiește mai bine acum, dacă le plac prețurile la motorină sau dacă cineva se întâlnește cu ei, le explică situația așa cum o făceam noi atunci la Guvern. Eu nu cred că de atunci, din decembrie s-a mai întâlnit cineva cu ei.

Ion Chicu crede că și Maia Sandu ar trebui să participe la ședințele dintre conducerea Parlamentului și membrii Guvernului sau măcar un consilier de-al ei.

Pretinsa criză a grâului – asta se cheamă campanie electorală, panica aceasta e dovadă de cinism politic, încercare de a isteriza societatea, spectacol urât al politicienilor, declară fostul prim-ministru al țării, Ion Chicu.

Legea prin care s-a decis revenirea la vechea vârstă de pensionare va fi atacată la Curtea Constituțională imediat după anticipate, deoarece toți actualii deputați cunosc că ea este populistă și nu poate fi implementată, consideră fostul premier al țării, Ion Chicu.

Ion Chicu este convins că bani pentru anticipate pot fi găsiți chiar dacă majoritatea parlamentară, formată din PSRM, Șor și Pentru Moldova, se vor împotrivi în Legislativ.

Cine minte, Maia Sandu sau Ion Chicu despre discuția pe care au avut-o cei doi prin intermediul unui Ambasador de la Chișinău, povestește ex-premierul țării noastre, care mai precizează că poate prezenta și probe, dacă va fi necesar.

Autoritățile noastre ar fi fost la curent și chiar au fost informate despre operațiunea Ucrainei desfășurată la Chișinău zilele trecute, când a fost răpit un fost judecător de la Kiev, consideră ex-premierul țării noastre, Ion Chicu.

Comunicăm