Parlamentul a creat un precedent periculos ignorând opinia Guvernului

spot_img

Fostul premier Ion Chicu consideră că “Parlamentul a creat un precedent periculos ignorând opinia guvernului”.

Potrivit Infotag, marţi seară, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N4 a spus că “adoptarea legilor fără avizul guvernului devine regulă în actualul Parlament”, transmite Știri.md.

“Acesta este un precedent periculos. Parlamentarii votează pentru iniţiative populiste, fără a ţine cont de situaţia financiară reală”, a spus Chicu.

Ion Chicu: A fost un protest politic, iar revendicările erau un pic deplasate

În opinia sa, legile populiste adoptate de Parlament vor fi anulate după alegeri fără aprobarea guvernului.

“Am văzut că Curtea Constituţională a declarat neconstituţională anularea legii miliardului. La fel se va întâmpla şi cu legea privind anulare reformei pensiilor”, a spus el.

Chicu consideră inacceptabilă iniţiativa lui Igor Dodon de a împrumuta bani din rezervele Băncii Naţionale pentru a ajuta cetăţenii şi antreprenorii.

“A fost dată uitării practica împrumuturilor de la Banca Centrală, acest lucru ar însemna să ne întoarcem cu 20 de ani în urmă. Este o practică vicioasă, inacceptabilă, care dăunează imaginii Moldovei, ar afecta şi relaţiile noastre cu instituţiile financiare internaţionale. 

Populismul este egal cu minciuna și o manifestare a lipsei de respect față de oameni.

Din păcate, politicienii noştri se află într-o campanie electorală constantă, iar populismul nu dispare nici măcar a doua zi după alegeri. Acest lucru este rău pentru ţară şi cetăţenii care sunt înşelaţi“, a spus Chicu.

“Două fracţiuni din Parlament: PSRM şi PAS, precum şi alţi deputaţi au votat în favoarea amendamentelor, majorând deficitul bugetar cu 600 de milioane de lei. 

Acest lucru a fost făcut fără avizul Guvernului. În decembrie 2020 nici măcar nu-mi puteam imagina că acest lucru ar putea fi posibil. Vedem că deputaţii pot face totul. Aceasta înseamnă că vor găsi bani pentru alegeri şi nu este atât de important de unde vor primi”, a spus fostul prim-ministru.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Guvernul a pregătit o serie de noi modificări ce vizează politica fiscală și vamală pentru anul 2024

Ministerul Finanţelor a pregătit o serie de noi modificări ce vizează politica fiscală și vamală pentru anul 2024. Aceasta chiar dacă politica fiscală și vamală pentru anul viitor a fost adoptat de Parlament, câteva luni în urmă. Autorităţile justifică necesitatea elaborării şi adoptării noilor modificări...

Fostul prim-ministru britanic Liz Truss sprijină revenirea lui Donald Trump la Casa Albă

Fostul prim-ministru britanic Liz Truss a semnalat că va sprijini revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, relatează marţi PA Media/DPA. Într-un articol pentru Wall Street Journal, Truss a salutat leadership-ul istoric al SUA care "a ţinut afară cu succes ameninţarea comunistă din partea Uniunii...

România susține adoptarea în decembrie a deschiderii negocierilor de aderare a Moldovei

Ministra Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a subliniat, luni, la deschiderea evenimentului privind Uniunea Europeană și politica de extindere, că România susține negocierile de aderare ale Republicii Moldova și Ucraina cu UE. În cadrul discursului său, Luminița Odobescu a prezentat poziţia României de susţinere a procesului...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica