Parlamentul a creat un precedent periculos ignorând opinia Guvernului

Fostul premier Ion Chicu consideră că “Parlamentul a creat un precedent periculos ignorând opinia guvernului”.

Potrivit Infotag, marţi seară, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N4 a spus că “adoptarea legilor fără avizul guvernului devine regulă în actualul Parlament”, transmite Știri.md.

“Acesta este un precedent periculos. Parlamentarii votează pentru iniţiative populiste, fără a ţine cont de situaţia financiară reală”, a spus Chicu.

Ion Chicu: A fost un protest politic, iar revendicările erau un pic deplasate

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

În opinia sa, legile populiste adoptate de Parlament vor fi anulate după alegeri fără aprobarea guvernului.

“Am văzut că Curtea Constituţională a declarat neconstituţională anularea legii miliardului. La fel se va întâmpla şi cu legea privind anulare reformei pensiilor”, a spus el.

Chicu consideră inacceptabilă iniţiativa lui Igor Dodon de a împrumuta bani din rezervele Băncii Naţionale pentru a ajuta cetăţenii şi antreprenorii.

“A fost dată uitării practica împrumuturilor de la Banca Centrală, acest lucru ar însemna să ne întoarcem cu 20 de ani în urmă. Este o practică vicioasă, inacceptabilă, care dăunează imaginii Moldovei, ar afecta şi relaţiile noastre cu instituţiile financiare internaţionale. 

Populismul este egal cu minciuna și o manifestare a lipsei de respect față de oameni.

Din păcate, politicienii noştri se află într-o campanie electorală constantă, iar populismul nu dispare nici măcar a doua zi după alegeri. Acest lucru este rău pentru ţară şi cetăţenii care sunt înşelaţi“, a spus Chicu.

“Două fracţiuni din Parlament: PSRM şi PAS, precum şi alţi deputaţi au votat în favoarea amendamentelor, majorând deficitul bugetar cu 600 de milioane de lei. 

Acest lucru a fost făcut fără avizul Guvernului. În decembrie 2020 nici măcar nu-mi puteam imagina că acest lucru ar putea fi posibil. Vedem că deputaţii pot face totul. Aceasta înseamnă că vor găsi bani pentru alegeri şi nu este atât de important de unde vor primi”, a spus fostul prim-ministru.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Andrei Nastase: Când eu și colegii mei luptam în stradă, partenerii de dezvoltare îl susțineau pe Plahotniuc

Andrei Nastase declară că atunci când împreună cu colegii „eram în stradă și luptam pentru statul de drept, drepturile și libertățile civice, dreptul la asociere, libertatea presei, Plahotniuc, susținut de partenerii de dezvoltare, îmi punea în cârcă orice doar pentru a mă compromite„. Cum a...

VIDEO Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință

Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi în ședință: Plenul va examina dosarele candidaților pentru funcția de Procuror General Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit astăzi, 24 mai, în ședință. Pe agendă sunt două subiecte, printre care și examinarea dosarelor candidaților în cadrul concursului pentru...

Statele Unite îşi vor revizui termenii cooperării cu Georgia şi introduc restricţii de vize

Statele Unite îşi vor revizui întreaga cooperare cu Georgia după ce parlamentul acestei ţări a adoptat o lege controversată privind "influenţa străină", a anunţat joi seara secretarul de stat Antony Blinken, relatează AFP şi Reuters. "Astăzi lansez o revizuire completă a cooperării bilaterale dintre Statele...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica