Populismul este egal cu minciuna și o manifestare a lipsei de respect față de oameni.

spot_img

Ion Chicu declară că ”populismul este egal cu minciuna și o manifestare a lipsei de respect față de oameni”.

Există o strategie, inspirată de politehnologi, care le spun politicienilor – dacă vrei să atragi cumva simpatia electoratului, trebuie să arăți că ești tare preocupat de vreo problemă. Iar dacă această problemă nu există – o inventezi! Din păcate, politicienii foarte cinic utilizează instrumentele date pentru a panica lumea.

Dacă vorbim de securitatea alimentară – pot spune cu certutudine că este o încercare de a isteriza societatea. Grâu este suficient în țară. Da, prețurile au crescut, pentru că anul a trecut a fost secetă și oferta pe piață este mai mică, dar nu este amenințată securitatea alimentară!

Agenții economici pot confirma că dispun de stocuri suficiente de grâu până la următoarea roadă, iar acțiunile populiste ale politicienilor pentru a bloca exporturile de grâu reprezintă o lovitură în fermieri! La modul practic, aceasta înseamnă că în țară vor rămâne stocuri de grâu, care peste câteva luni vor fi deja exportate la prețuri cu mult mai mici. Fermierii și așa afectați serios de seceta de anul trecut vor primi o lovitură dublă, în urma acestei acțiuni politice iresponsabile.

Suntem de părerea că asemenea implicări ale statului în economie doar dăunează, iar spectacolul orchestrat cu exportul grâului din rezerva de stat, la care am asistat zilele trecute, este, din păcate, încă o manifestare a lipsei de respect din partea politicienilor față de oameni.

Obiectivul PDCM este de a minimiza implicarea statului și a politicului în activitatea agenților economici.

Contăm pe oameni cu toleranță zero față de populism, pentru că populismul este egal cu minciuna și ne costă foarte mulți bani și ani (ratați pentru dezvoltarea țării).

În cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4, m-am expus pe subiectul pretinsei crize a grâului, protestul cu tractoarele de la finele anului trecut, revendicările cărora așa și au rămas nesoluționate, despre legea pensionării, criza politică din Moldova, căile de finanțare ale alegerilor parlamentare anticipate și alte teme de actualitate.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Guvernul a cheltuit o sumă record pentru rambursarea creditelor externe. Principalele surse de finanțare au fost sursele externe

În 10 luni a anului 2023, veniturile totale ale bugetului public naţional (BPN) cu consolidarea transferurilor au constituit 82,5 miliarde de lei, fiind în creștere cu 12,8% (9,35 miliarde lei) față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele Ministerului Finanţelor. Datele Ministerului Finanţelor arată...

Guvernul a pregătit o serie de noi modificări ce vizează politica fiscală și vamală pentru anul 2024

Ministerul Finanţelor a pregătit o serie de noi modificări ce vizează politica fiscală și vamală pentru anul 2024. Aceasta chiar dacă politica fiscală și vamală pentru anul viitor a fost adoptat de Parlament, câteva luni în urmă. Autorităţile justifică necesitatea elaborării şi adoptării noilor modificări...

Fostul prim-ministru britanic Liz Truss sprijină revenirea lui Donald Trump la Casa Albă

Fostul prim-ministru britanic Liz Truss a semnalat că va sprijini revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, relatează marţi PA Media/DPA. Într-un articol pentru Wall Street Journal, Truss a salutat leadership-ul istoric al SUA care "a ţinut afară cu succes ameninţarea comunistă din partea Uniunii...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica