Populismul este egal cu minciuna și o manifestare a lipsei de respect față de oameni.

Ion Chicu declară că ”populismul este egal cu minciuna și o manifestare a lipsei de respect față de oameni”.

Există o strategie, inspirată de politehnologi, care le spun politicienilor – dacă vrei să atragi cumva simpatia electoratului, trebuie să arăți că ești tare preocupat de vreo problemă. Iar dacă această problemă nu există – o inventezi! Din păcate, politicienii foarte cinic utilizează instrumentele date pentru a panica lumea.

Dacă vorbim de securitatea alimentară – pot spune cu certutudine că este o încercare de a isteriza societatea. Grâu este suficient în țară. Da, prețurile au crescut, pentru că anul a trecut a fost secetă și oferta pe piață este mai mică, dar nu este amenințată securitatea alimentară!

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Agenții economici pot confirma că dispun de stocuri suficiente de grâu până la următoarea roadă, iar acțiunile populiste ale politicienilor pentru a bloca exporturile de grâu reprezintă o lovitură în fermieri! La modul practic, aceasta înseamnă că în țară vor rămâne stocuri de grâu, care peste câteva luni vor fi deja exportate la prețuri cu mult mai mici. Fermierii și așa afectați serios de seceta de anul trecut vor primi o lovitură dublă, în urma acestei acțiuni politice iresponsabile.

Suntem de părerea că asemenea implicări ale statului în economie doar dăunează, iar spectacolul orchestrat cu exportul grâului din rezerva de stat, la care am asistat zilele trecute, este, din păcate, încă o manifestare a lipsei de respect din partea politicienilor față de oameni.

Obiectivul PDCM este de a minimiza implicarea statului și a politicului în activitatea agenților economici.

Contăm pe oameni cu toleranță zero față de populism, pentru că populismul este egal cu minciuna și ne costă foarte mulți bani și ani (ratați pentru dezvoltarea țării).

În cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4, m-am expus pe subiectul pretinsei crize a grâului, protestul cu tractoarele de la finele anului trecut, revendicările cărora așa și au rămas nesoluționate, despre legea pensionării, criza politică din Moldova, căile de finanțare ale alegerilor parlamentare anticipate și alte teme de actualitate.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica