Ion Chicu: Lipsa unei viziuni privind integrarea europeană şi corupţia sunt probleme ale ţării

Lipsa unei viziuni la nivel naţional privind integrarea europeană şi corupţia sunt pricipalele probleme ale ţării. Asta susţine fostul premier Ion Chicu, care lucrează împreună cu echipa la stabilirea programului Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei.

Potrivit lui Chicu, în ultimii 30 de ani, strategia preferată a politicienilor pentru a ajunge la putere a fost “dezbină și cucerește”. În opinia fostului premier, o națiune scindată nu poate însă prospera.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

“Sarcina primordială a viitorului partid este consolidarea societății noastre în jurul obiectivului de integrare a Moldovei în familia țărilor europene. Acest obiectiv trebuie să capete statut de idee națională!”, se mai punctează în programul PDCM. Membrii grupului de iniţiativă al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei reclamă că fenomenul corupției endemice şi justiția aservită politicului sunt consecințele statului slab și ineficient.

“Corupția mare urmează a fi combătută prin control eficient asupra cheltuielilor și averii, combinată cu pedepse dure. Corupția mică poate fi diminuată prin asigurarea unor salarii suficiente pentru o viață decentă”, susţin reprezentanţii viitorului partid.

Iniţiatorii creării PCDM îşi mai propun să creeze condiții pentru revenirea diasporei acasă, creșterea calității serviciilor publice şi dezvoltarea infrastructurii. Ion Chicu susţine că cei mai buni specialişti din știință, educație, medicină, cultură şi business au fost lăsaţi în umbră de politicieni cu reputație dubioasă.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Cornelia Cozonac: Lăsați procurorii să-și facă treaba …..

Jurnalista de investigații Cornelia Cozonac scrie ca ar fi depistat dosare penale la rudele unor membri ai comisiei de vetting. Da eu am mai multe intrebari la Comisia parlamentara, bunaoara cum i-au selectat pe membrii comisiilor de prevetting si vetting. Candidatii propuși de partenerii de dezvoltare...

VIDEO: Scandalul de la Teleradio-Moldova ia amploare

Ies noi detalii despre problemele de la Teleradio Moldova. Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova, constată un haos fără precedent în instituție. Banii publici se cheltuie în secret, emisiuni de interes public nu se produc, știri despre viața din republică se fac puține,...

Zaharova: O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la UE ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO

O aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar echivala cu extinderea în continuare spre est a NATO, a afirmat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, întrebată în legătură cu posibilitatea ca cele două ţări să devină...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica