Ion Chicu: Lipsa unei viziuni privind integrarea europeană şi corupţia sunt probleme ale ţării

Lipsa unei viziuni la nivel naţional privind integrarea europeană şi corupţia sunt pricipalele probleme ale ţării. Asta susţine fostul premier Ion Chicu, care lucrează împreună cu echipa la stabilirea programului Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei.

Potrivit lui Chicu, în ultimii 30 de ani, strategia preferată a politicienilor pentru a ajunge la putere a fost “dezbină și cucerește”. În opinia fostului premier, o națiune scindată nu poate însă prospera.

“Sarcina primordială a viitorului partid este consolidarea societății noastre în jurul obiectivului de integrare a Moldovei în familia țărilor europene. Acest obiectiv trebuie să capete statut de idee națională!”, se mai punctează în programul PDCM. Membrii grupului de iniţiativă al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei reclamă că fenomenul corupției endemice şi justiția aservită politicului sunt consecințele statului slab și ineficient.

“Corupția mare urmează a fi combătută prin control eficient asupra cheltuielilor și averii, combinată cu pedepse dure. Corupția mică poate fi diminuată prin asigurarea unor salarii suficiente pentru o viață decentă”, susţin reprezentanţii viitorului partid.

Iniţiatorii creării PCDM îşi mai propun să creeze condiții pentru revenirea diasporei acasă, creșterea calității serviciilor publice şi dezvoltarea infrastructurii. Ion Chicu susţine că cei mai buni specialişti din știință, educație, medicină, cultură şi business au fost lăsaţi în umbră de politicieni cu reputație dubioasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *