Rusia a transferat rachete balistice Iskander în apropierea frontierei cu Ucraina

Rusia a transferat rachete balistice Iskander în apropierea frontierei sale cu Ucraina, arată – pe baza unor surse publice – analiștii de la Janes, o companie globală de informații open-source specializată în probleme militare și de securitate.

Janes a identificat mai multe unități militare rusești echipate cu tancuri, mașini de luptă ale infanteriei și artilerie cu rază lungă, inclusiv tunuri autopropulsate și lansatoare de rachete termobarice care au fost transportate în orașul Voronej cu trenul.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Analiștii Janes au identificat de asemenea desfășurarea unor rachete balistice cu rază scurtă Iskander din regiunea Sverdlovsk din Munții Urali în Voronej.

O zonă de pregătire a fost creată la sud de Voronej, aceasta fiind echipată cu sisteme de telecomunicații cu rază lungă și un spital de campanie.

Desfășurări similare de forțe au fost depistate în Crimeea și regiunea învecinată Krasnodar, rusia transportând cantități mari de echipament militar și trupe către granița sa cu Ucraina începând cu luna martie, provocând alarmă la Kiev și Washington.

Ministerul rus al apărării a respins acuzațiile că ar pregăti o operațiune militară în zonă, afirmând că desfășurările de trupe fac parte din exerciții de antrenament și verificare ale Districtului Militar de Sud și Flotei Mării Negre, afirmând ulterior că verificările vizează toate forțele militare ale Rusiei.

Deși intențiile Rusiei sunt încă neclare, desfășurarea de forțe pare să fie cea mai mare mișcare neanunțată de trupe de la invazia Crimeei și a estului Ucrainei în 2015.

Facem o echipă pe Telegram

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ion Ceban: Mișcarea Alternativa Națională susține promovarea valorilor democratice la Consiliul Europei

În cadrul participării președintelui MAN, Ion Ceban la Consiliul Europei de la Strasbourg, Mișcarea Alternativa Națională a prezentat și transmis rapoarte cu privire la situația actuală din Republica Moldova în diverse domenii. Așa cum a subliniat președintele MAN, Ion Ceban, „Voi bate la fiecare...

Barack Obama sare în ajutorul lui Joe Biden pentru a-l învinge din nou pe Trump

Fostul președinte american Barack Obama sare în ajutor lui Joe Biden pentru a-l învinge din nou pe Trump, potrivit CNN. Obama va contribui, printre altele, la motivarea tinerilor americani, în special a alegătorilor de culoare și latino-americani, considerați un punct slab al candidaturii lui Biden. Barack...

Un copil din şase este victima hărţuirii cibernetice, arată OMS ce vizează și Moldova

Aproximativ 16% dintre copii cu vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani declară că au fost hărţuiţi online (cyberbullying) în 2022, un bilanţ în creştere din 2018, arată un studiu publicat miercuri de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP. ”Acest raport este un...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica