Valentina Stratan se alătură echipei fostului premier Ion Chicu

Fosta deputată Valentina Stratan, după 2 ani de pauză, a decis să revină în politica mare, într-un nou partid. Ea participă la constituirea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), astfel că va face echipă cu fostul Premier Ion Chicu și fosta ministră a Sănătății Viorica Dumbrăveanu, informează TRIBUNA.

„Înțeleg că experiența mea poate fi utilă în formarea noului partid. Îl cunosc pe domnul Chicu de 15 ani, de când a început activitatea mea parlamentară. Știu că este un specialist pregătit, organizat și responsabil. Apreciez tot ce a dezvoltat pe parcursul anilor în plan legislativ, în plan social, dar și modul de gestionare a unei perioade complicate – pandemia. Dumnealui cu doamna ministru Dumbrăveanu au fost cei care cu adevărat au făcut ca obiectivul promovat doar declarativ – de creștere salarială pentru lucrătorii medicali, să devină realitate. Am foarte multe argumente pe care le pot expune, dar mă opresc aici”, a declarat Valentina Stratan, pentru TRIBUNA, cu referire la revenirea sa în politică și venirea în echipa noii formațiuni.

Fosta deputată a spus că în cei 2 ani, cât s-a aflat departe de politică, s-a dedicat activității sale la Institutul Oncologic, în calitate de șef al Laboratorului Imunologie și Genetică Moleculară.

„Am prin cumul activitate științifică. Sunt conducătorul unui proiect național științific, cât și cercetător coordonator a două proiecte științifice transfrontaliere, pe care Institutul le realizează cu Institutul de Oncologie din Iași”, a declarat ea, precizând că mai are și alte activități.

Comunicăm