PDCM anunță decizii importante

Ion Chicu anunță că grupul de inițiativă pentru crearea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) s-a reunit în ședință și a adoptat unele decizii importante cu privire acțiunile de mai departe.

Împreună pentru Țară“, este starea de spirit comună, pe care o împărtășim cu colegii mei din grupul de inițiativă pentru crearea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, scrie Ion Chicu.

Grupul s-a întrunit sâmbătă în ședința a 2-a, constatând atragerea pe parcursul a unei săptămâini a unui număr de peste 1200 de persoane, care și-au depus semnăturile pentru crearea formațiunii. Împreună cu colegii din grupul de inițiativă am discutat și propus spre adoptate, în cadrul Congresului de constituire, proiectele Statutului și Programului PDCM.

Viziunile și obiectivele PDCM

sunt ancorate în determinarea noastră de a restabili statul de drept, ordinea si democrația.

Credo-ul nostru este că Republica Moldova și poporul Țării vor prospera, iar dificultățile actuale vor fi depășite! La temelia deciziei de creare a PDCM stă convingerea noastră fermă că într-un orizont de timp relativ scurt, starea de lucruri în Republica Moldova poate fi schimbată spre bine, iar viața oamenilor poate fi îmbunătățită semnificativ.

Noi, echipa Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, vrem să consolidăm cetățenii din Republica Moldova în jurul unor obiective comune, unor deziderate care ne unesc, nu dezbină.

Sarcina primordială a PDCM este consolidarea societății noastre în jurul obiectivului de integrare a Republicii Moldova, stat independent și suveran, în familia țărilor europene.

Dezvoltarea țării, prin readucerea în prim planul vieții social-economice și politice a profesioniștilor pragmatici și intelectualilor consacrați, este un alt obiectiv, care stă la baza ideii de creare a PDCM.

Oamenii vor ține la statul lor doar dacă statul va ține la oameni. Sporirea grijii instituțiilor statului față de cetățeni prin eradicarea corupției endemice, creșterea calității serviciilor publice, Edificarea unui sistem educațional modern, un sistem de ocrotire a sănătății, orientat spre nevoile oamenilor, asigurarea unor politici economice și fiscale stimulatorii pentru economie, prin investiții publice masive în localități și infrastructură, reintegrarea regiunii din stânga Nistrului și crearea condițiilor pentru revenirea diasporei acasă – sunt obiectivele PDCM, care considerăm că trebuie să devină comune pentru forțele politice din țară.

Aceste obiective pot fi atinse, alături de o echipă de profesioniști, care s-au reunit în PDCM, mai găsim notat pe Pagina formațiunii PDCM.

Facem o echipă pe Telegram

Comunicăm