Ion Chicu ”Vă îndemnăm să lăsați populismul pentru vremuri mai bune”

Ion Chicu s-a adresat ”Politicienilor moldoveni, care de dragul unor mențiuni în spațiul public lovesc în fermieri, de care mai ieri “aveau mare grijă” , dar astăzi le îngrădesc accesul pe piețile de desfacere a produselor agricole prin interdicții stupide și cu efecte extrem de negative pentru agricultură și economie, în general…

Stimată Dnă Preşedinte, grijulii deputați,

Vă îndemnăm să lăsați populismul pentru vremuri mai bune şi să renunțați la fumigene, care nu doar că nu îşi au locul în această perioadă complicată pentru țară, dar sunt cu adevarat distructive!

Fermierii au nevoie de sprijin real, iar daca nu aveți posibilitate să îi ajutați, cel puțin nu le puneți piedici şi nu inventați probleme de dragul unor show-uri inutile, inspirate din strategiile cinice ale politehnologilor desantați în birourile voastre.

Sugerez Dnei Preşedinte, până a face demersuri, care pot afecta un sector atât de important al economiei naționale, să discute nu doar cu politehnologii şi specialistii în regizarea spectacolelor. Cred că ar fi corect să întrebați agenții economici din domeniu ce vor face cu stocurile de grâu, pe care au sperat să le vândă pe piața internaționala la un preț convenabil şi pe care îi obligați să le țină în hambare. Întrebați-i şi care vor fi pierderile celor care au muncit pentru a obține această roadă în condiții de secetă extremă.

Vă mai sugerez să duscutați cu partenerii de dezvoltare a țării, în special cu FMI, pentru a afla care vor fi consecințele pentru țară a scamatoriilot voastre populiste periculoase. Consultați Acordul încheiat de RM cu FMI în aprilie 2020, votat și de PAS în Parlament, dar și corespondența ulterioară între părți la capitolul interzicerii exportului de cereale.

Îmi reiterez opinia că asemenea implicări ale politicului în economie doar dăunează şi sunt asemeni unei tornade, care trece peste tot ce întâmpină în cale, lasând în urma sa doar distrugeri.

Ați arătat suficientă preocupare pe acest subiect, iar cetățenii au înțeles cine a salvat țara de foame. Acum, vă rog, lăsați economia să funcționeze după regulile sale, cu aplicarea concomitentă un mecanism eficient şi corect de reglementare a prețurilor!

Comunicăm