Miniştrii de externe ai UE nu au arătat “apetit” pentru o nouă rundă de sancţiuni economice împotriva Rusiei

Miniştrii de externe ai UE nu au arătat “apetit” pentru o nouă rundă de sancţiuni economice împotriva Rusiei, a declarat marţi şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba într-o conferinţă de presă online, fapt pe care l-a constatat după ce le-a cerut acestora luni să ia în considerare o astfel de măsură.

“Nu am sesizat un apetit pentru sancţiuni sectoriale luni. Poate că motivul pentru acest lucru a fost că am avut discuţia prin videoconferinţă şi dacă aş fi fost acolo le-aş fi simţit mai bine apetitul“, a declarat Dmitro Kuleba în cadrul conferinţei online pentru jurnaliştii străini.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Dar vreau să le transmit un lucru foarte clar. Sancţiunile individuale sunt bune, îşi ating scopul, dar sunt insuficiente pentru a demotiva Rusia să facă noi paşi agresivi. Deci scopul meu în acest moment este să le semnalez colegilor mei din UE că trebuie să înceapă să ia în calcul opţiunea asta, să fie pregătiţi. Pentru că simplul fapt că au lansat această discuţie va avea un impact asupra Rusiei, pentru că Rusia se teme de sancţiuni economice“, a spus şeful diplomaţiei de la Kiev.

De asemenea, a spus Kuleba, “un alt adevăr trist este că Rusia a găsit breşe în regimul sectorial de sancţiuni existent“.

“Iar asta este o altă discuţie pe care trebuie să o începem. Cum să găsim acele breşe, în loc să ne prefacem că nu le vedem”, a tras el un semnal de alarmă.

“Sancţiunile sectoriale sunt o problemă de timp şi de comportament al Moscovei. Din interacţiunile mele recente cu miniştrii de externe german şi francez pot să deduc că ei înţeleg această realitate”, a mai declarat Kuleba.

Ministrul a reiterat că doreşte o soluţie diplomatică la noile tensiuni cu Moscova pe fondul conflictului din estul Ucrainei şi al situaţiei din Crimeea, dar a precizat că atât el, cât şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu au reuşit să discute la telefon cu omologii lor Serghei Lavrov şi Vladimir Putin.

Răspunzând unei întrebări, el a precizat că nu a abordat problema gazoductului Nord Stream 2 la videoconferinţa cu miniştrii europeni de externe de luni, reamintind însă că poziţia Ucrainei este una cunoscută.

“Nord Stream 2 este un proiect prost şi merge împotriva celor mai bune interese ale securităţii energetice în Europa. Este rău pentru securitatea energetică a Ucrainei, dar şi pentru securitatea Ucrainei ca întreg. Pentru că dacă conducta noastră este goală, atunci Federaţia Rusă va avea mâinile dezlegate pentru a se comporta şi mai agresiv în Ucraina”, a avertizat Kuleba.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Un fake cu Zelenski arestat se răspândește pe rețelele sociale

Un fake cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski care ar fi fost arestat se răspândește pe rețelele sociale. Imaginile îl arată pe Zelenski în timp ce ar fi înregistrat la poliție sau la penitenciar. În colțul din dreapta jos, într-o fereastră, apare comentatorul politic american Tucker...

O profesoară care a ajuns să ofere meditații copiilor celor mai bogaţi oameni din lume a dezvăluit câţi bani primește lunar

Totul a început în 2020 atunci când profesoara, atunci în vârsta de 25 de ani, a decis să plece în Dubai. Acolo s-a angajat la o agenție internațională care oferea meditații copiilor care fac parte din familiile de elită. Aşa a ajuns într-unul din cele...

VIDEO: Moldovenii vor ataca Ucraina de partea asta, spune deputatul PAS, fost manager la Oriflame

O nouă sperietoare marca PAS. Moldovenii vor primi arme și vor fi înrolați în armată Federației Ruse pentru a lupta în Ucraina, dacă referendumul pentru integrarea europeană va eșua. Cel puțin așa spune deputatul PAS, Dorian Istrati, fost manager la Oriflame. ”Referendumul este despre soarta...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica