Să se vaccineze cu AstraZeneca pe proprie răspundere

Franţa analizează posibilitatea de a propune vaccinarea cu serul AstraZeneca persoanelor cu vârste sub 55 de ani, în urma semnării unui document pe proprie răspundere, în cazul în care autoritatea sanitară îşi dă acordul în acest sens, în vederea creşterii ratei de utilizare a acestui vaccin, care este în prezent de 70-75%, relatează marţi EFE și Agerpres.

Într-un interviu acordat postului Europe 1, ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a declarat că Înalta Autoritate pentru Sănătate (Haute Autorité de Santé) trebuie să se pronunţe asupra extinderii administrării acestui vaccin, rezervat doar celor peste 55 de ani, şi persoanelor sub această vârstă care îşi dau consimţământul în scris.

Aceste persoane vor trebui să semneze un document privind riscurile cunoscute ale acestui vaccin.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Olivier Veran a insistat că “AstraZeneca este un vaccin eficient, sigur pentru persoanele din anumite categorii de populaţie, mai ales pentru cei tineri, iar autorităţile sanitare spun că este nevoie de puţin timp. Dacă se va merge înainte (pentru această categorie) voi fi cel mai fericit ministru”, a asigurat el.

Potrivit lui, trebuie analizat dacă administrarea acestui vaccin va fi continuată doar în cazul celor peste 55 de ani, sau dacă “se autorizează şi pentru restul populaţiei, cu informarea cetăţenilor”.

Veran a explicat că există ţări precum Spania unde rata de utilizare a vaccinului de la AstraZeneca este de peste 90% şi, având în vedere că francezii “nu sunt esenţial diferiţi de spanioli, nu există motive” pentru a face acelaşi lucru.

Întrebat despre decizia Danemarcei de a renunţa la vaccinul de la Johnson & Johnson, Veran a răspuns că nu împărtăşeşte concluziile responsabililor acestei ţări şi că, ţinând cont de recomandările autorităţilor sanitare, nu există o justificare în acest sens.

Autoritatea Națională de Sănătate din Danemarca a afirmat luni că vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca ar putea fi oferit în afara programului de inoculare din această țară cetățenilor care și-l doresc dar că o asemenea măsură va fi complicată.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Regulamentul pentru selectarea procurorului general va fi modificat. Veronica Mihailov-Moraru: Am discutat mai multe opțiuni

Regulamentul pentru selectarea procurorului general va fi modificat. Vor fi incluse noi prevederi. Acestea deja au fost discutate cu membrii Consiliului Superior al Procurorilor. Discuții sunt inclusiv cu reprezentanții Comisiei Europene. Regulamentul nu va schimba criteriile de selecție a procurorului, dar va detalia procedura...

Țara cu cel mai mare număr de miliardari din lume. Orașul care se află în fruntea listei globale a bogaților

Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite Nexta.ro. Este pentru prima dată când cel mai populat oraş din India ocupă primul loc în Asia. În...

Atacuri masive rusești împotriva infrastructurii energetice ucrainene, lângă Dnipro, „obiective vitale ale populaţiei”

Obiective de infrastructură critică au fost lovite de forțele ruse în apropierea orașului Dnipro. Sunt atacuri împotriva infrastructurii energetice a țării, care durează de săptămâni. Atacurile rusețti s-au produs vineri dimineață, în districtul Kamianske, în apropierea oraşului Dnipro din centrul Ucrainei, cel puţin o persoană...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica