Să se vaccineze cu AstraZeneca pe proprie răspundere

Franţa analizează posibilitatea de a propune vaccinarea cu serul AstraZeneca persoanelor cu vârste sub 55 de ani, în urma semnării unui document pe proprie răspundere, în cazul în care autoritatea sanitară îşi dă acordul în acest sens, în vederea creşterii ratei de utilizare a acestui vaccin, care este în prezent de 70-75%, relatează marţi EFE și Agerpres.

Într-un interviu acordat postului Europe 1, ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a declarat că Înalta Autoritate pentru Sănătate (Haute Autorité de Santé) trebuie să se pronunţe asupra extinderii administrării acestui vaccin, rezervat doar celor peste 55 de ani, şi persoanelor sub această vârstă care îşi dau consimţământul în scris.

Aceste persoane vor trebui să semneze un document privind riscurile cunoscute ale acestui vaccin.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Olivier Veran a insistat că “AstraZeneca este un vaccin eficient, sigur pentru persoanele din anumite categorii de populaţie, mai ales pentru cei tineri, iar autorităţile sanitare spun că este nevoie de puţin timp. Dacă se va merge înainte (pentru această categorie) voi fi cel mai fericit ministru”, a asigurat el.

Potrivit lui, trebuie analizat dacă administrarea acestui vaccin va fi continuată doar în cazul celor peste 55 de ani, sau dacă “se autorizează şi pentru restul populaţiei, cu informarea cetăţenilor”.

Veran a explicat că există ţări precum Spania unde rata de utilizare a vaccinului de la AstraZeneca este de peste 90% şi, având în vedere că francezii “nu sunt esenţial diferiţi de spanioli, nu există motive” pentru a face acelaşi lucru.

Întrebat despre decizia Danemarcei de a renunţa la vaccinul de la Johnson & Johnson, Veran a răspuns că nu împărtăşeşte concluziile responsabililor acestei ţări şi că, ţinând cont de recomandările autorităţilor sanitare, nu există o justificare în acest sens.

Autoritatea Națională de Sănătate din Danemarca a afirmat luni că vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca ar putea fi oferit în afara programului de inoculare din această țară cetățenilor care și-l doresc dar că o asemenea măsură va fi complicată.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Alexandru Tănase: Cine va plăti factura politică pentru zâmbetul batjocoritor al dlui Herman von Hebel?

Scandalul iscat de o anchetă jurnalistică, care-l vizează pe președintele Comisiei de Evaluare Extraordinară, Herman von Hebel, nu se referă la integritate, ci la credibilitate. Este limpede că eșecurile sale manageriale din cariera sa în Olanda nu denotă lipsa de integritate, ci mai degrabă...

Dinu Plîngău: Președintele Comisiei Pre-vetting este în incompatibilitate de a-și mai exercita funcția

Dinu Plîngău declară că Președintele Comisiei Pre-vetting este în incompatibilitate de a-și mai exercita funcția și a continua activitatea. Potrivit lui Dinu Plîngău, dincolo de acuzațiile privind încălcarea legislației și comiterea anumitor ilegalități descrise în presa internațională, întregul proces, care presupune nu doar evaluarea integrității...

Veaceslav Ioniță: Marea ”afacere” a gazului din 2023 în stil neo-moldovenesc

Gazul în Republica Moldova nu este pur și simplu gaz, el mereu a fost o afacere de ”succes”, dar ce s-a întâmplat în 2023 va intra cu certitudine în manualele de economie, susține economistul Veaceslav Ioniță. Moldova mereu a înregistrat diverse ”minuni” în sectorul gazelor...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica