Rizea: Fostul deputat Ion Butmalai ar fi fost asasinați

Procuratura Generală a luat act de declarațiile făcute în cadrul unei emisiuni televizate de către fostul deputat român Cristian Rizea, potrivit căruia, fostul deputat Ion Butmalai, dar și oamenii de afaceri Iurie Luncașu și Saro Salemi ar fi fost asasinați.

Având în vedere faptul că dosarele penale în cazul decesului lui Ion Butmalai și Iurie Luncașu au fost clasate din lipsa faptului vreunei infracțiuni, iar urmărirea penală în cazul Salemi a fost suspendată în temeiul art.2871 CPP, nefiind identificată persoana care poate fi pusă sub învinuire, Procuratura Generală a dispus subdiviziunilor care gestionează aceste lucrări, să organizeze reluarea urmăririi penale.

Prin urmare, pentru valorificarea celor declarate de Rizea, procurorii responsabili urmează să-l citeze și să-l audieze în calitate de martor pentru a putea ulterior verifica informațiile prezentate prin acțiuni procesual-penale, menite să confirme sau să infirme faptul asasinatelor.

Amintim că Rizea a declarat că ”Nici fostul deputat Ion Butmalai, găsit mort în 2014, împușcat în inimă, nici Iurie Luncașu, care s-ar fi sinucis în 2019, la două luni după ce Vladimir Plahotniuc a fugit din țară, și nici omul de afaceri Saro Salemi, găsit strangulat în 2013 într-un parc din capitală, NU s-au sinucis, afirmă fostul deputat român Cristian Rizea, reținut la Chișinău în luna noiembrie 2020 și eliberat zilele trecute.

În cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, Rizea a spus că cele trei cazuri sunt asasinate și că în spatele lor stă Vladimir Plahotniuc, căruia i-a transmis un mesaj.

„Înainte să decidă răpirea sau asasinarea mea pe modelul Butmalai, Rosario Salemi, Iurie Luncașu, să sune pe la Washington și să întrebe dacă e bine”, a spus Rizea.

Comunicăm