Elevii revin la ore cu prezența fizică

Elevii din clasa I-a și a 12-a din instituțiile de învățământ primar și secundar din Capitală vor reveni în băncile școlii după vacanța de Paști. Anunțul a fost făcut de edilul municipiului Chișinău, Ion Ceban, după ședința Comisie extraordinare pentru sănătate publică a municipiului Chișinău

„Procesul educațional pentru elevii din clasele I-XII din instituțiile de învățământ primar, secundar şi special din municipiul Chișinău, începând cu 11 mai 2021, se organizează cu prezență fizică. Învăţământul în Centrele extraşcolare, școlile sportive şi activitatea extrașcolară în instituţiile de învăţământ primar şi secundar din municipiul Chişinău, se organizează cu prezență fizică”, anunță primarul general, citat de tv8.

Totodată, Ceban anunță că sunt permise desfășurarea competițiilor sportive în aer liber, însă fără prezența spectatorilor, iar numărul de persoane prezente în încăperi este stabilit în baza suprafeței sălilor, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică.

„Activitatea centrelor de tineret din municipiul Chișinău se organizează cu prezența fizică a unui număr maxim de 20 tineri. Programele de formare continuă destinate adulților, inclusiv șomerilor, se organizează cu prezență fizică”, a mai menționat Ceban.

Precizăm că, de marți, 11 mai, elevii revin din vacanța de Paște.

Comunicăm