Pfizer a realizat venituri de 3,5 miliarde de dolari

Pfizer a realizat venituri de 3,5 miliarde de dolari (2,9 miliarde de euro) din vânzarea de vaccinuri anti-Covid în primul trimestru, ceea ce a propulsat estimările de venituri din vaccinuri pe întregul an la 26 miliarde de dolari, față de cele de 15 miliarde anunțate anterior, relatează The Irish Times.

Compania farmaceutică americană, care împarte profitul de la vaccinul Covid cu partenerul de dezvoltare BioNTech, și-a ridicat așteptările de venituri anuale totale la 72,5 miliarde de dolari, de la 62,5 miliarde, în principal pe baza contractelor semnate pentru livrarea de 1,6 miliarde de doze de vaccin în 2021.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Veniturile totale din primul trimestru s-au ridicat la 14,6 miliarde de dolari, în creștere cu 45% față de aceeași perioadă din 2020 și peste așteptările de 13,7 ale analiștilor.

„N-aș putea fi mai mândru decât sunt pentru modul în care Pfizer a pornit în 2021”, a spus Albert Bourla, CEO al companiei. „Continuăm să accelerăm producția și livrările de vaccin Covid-19 – în multe cazuri mai repede față de obligațiile contractuale privind termenele de expediere.”

„Cerere durabilă”

Până pe 3 mai, fuseseră expediate 430 de milioane de doze de vaccin Covid în 91 de țări. Pfizer urmărește să aplice la FDA pentru aprobarea deplină a vaccinului până la sfârșitul lunii.

Dl. Bourla spune că se așteaptă la „cerere durabilă” pentru vaccinul Covid, similară cu cea pentru vaccinul gripei. Datele unui studiu privind un vaccin pentru varianta detectată inițial în Africa de Sud sunt așteptate în prima parte a lui iulie, afirmă el. A adăugat că datele înaintate la FDA arată că vaccinul mARN poate fi stocat în frigider până la patru săptămâni, făcându-l mai accesibil pentru centrele de vaccinare fără congelatoare.

Compania mai lucrează și la o formulă de vaccin care să poată fi menținut în frigidere până la 10 săptămâni și care este așteptată în luna august.

AstraZeneca a raportat că vaccinul Covid a adus vânzări de 275 de milioane de dolari (227 milioane euro) în primul trimestru. Grupul anglo-suedez, care s-a angajat să nu facă profit din vânzarea de vaccin în timpul pandemiei, a livrat 68 de milioane de doze în primele trei luni.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Ilan Șor: Alegerile locale din 2023 s-au desfășurat cu numeroase încălcări, iar rezultatele lor nu pot fi legitime

Omul de afaceri și politicianul Ilan Șor, constată declară că echipa sa a depus o cerere la CEC, cerând recunoașterea nevalabilității alegerilor și crede că trebuie organizat un nou scrutin. ”Partidul nostru obține constant dreptate. Recunoașterea de către Curtea Constituțională a ilegalității restrângerii drepturilor a...

Ion Ceban: La solicitarea administrației locale și a locuitorilor, va fi lansată o nouă rută de transport public spre Cricova

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, împreună cu responsabilii din cadrul Primăriei, a mers astăzi în vizită de lucru în orașul Cricova, suburbie a Capitalei. În cadrul vizitei, edilul a discutat cu reprezentanții administrației locale despre proiectele realizate în comun, necesitățile și obiectivele investiționale,...

(DOC) Partidul Nostru a depus la CEC cererea prealabilă împotriva refuzului de a înregistra Grupul de inițiativă

Partidul Nostru a depus joi, 18 aprilie, la Comisia Electorală Centrală cererea prealabilă împotriva refuzului de a înregistra Grupul de inițiativă în susținerea alegerilor parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut de către unul dintre liderii formațiunii, Elena Grițco. „Este clar pentru toată lumea, inclusiv juriști...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica