Intelectualii vor să salveze țara de declin

Mai multe persoane notorii din diverse domenii profesionale au constituit organizații teritoriale a PDCM în Chișinău și organizații teritoriale de sector. Astfel, funcțiile responsabile au revenit mai multor medici, profesori, oamenilor de cultură, economiști, funcționari publici – persoanelor care preferă să-și facă bine lucrul acolo unde activează.

Intelectualii, oamenii care anterior deceptionați de situația din politică nu se implicau, acum văd în echipa noastră posibilitatea de a aduce schimbarea veridică și vin cu noi, ca să salveze țara de declin”, a afirmat președintele PDCM, Ion Chicu, în cadrul ședinței de constituire a organizației.

Președinte al Organizației Teritoriale Chișinău a fost aleasă Marina Golovaci, medic de specialitate, fost secretar de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Organizația Teritorială Centru a PDCM este condusă de către Ala Grecu, vicedirector la Institutul Oncologic, iar vicepreședinții organizației au fost aleși Tudor Crigan și Natalia Cernat, ambii juriști de specialitate. Secretarul executiv al OT Centru este Anastasia Monastîrschi, medic oncolog.

Organizația Teritorială Buiucani va fi condusă de Marin Ursachi, Director la “Baza Auto a Cancelariei de Stat”, inginer de specialitate, iar vicepreședinții sunt Viorel Evstrati, inginer pentru protectia mediului și Cezara Dilevschi, medic –psihoterapeut. Secretar executiv este Aliona Rojco, inginer mecanic în industria alimentară.

Organizația Teritorială Botanica va fi condusă de Natalia Cojușneanu, chirurg pediatru de specialitate, fost director al Centrului Național de Chirurgie Pediatrică N. Gheorghiu, iar în prezent coordonator de proiecte în cadrul unei fundații de binefacere. Vicepreședinți ai organizației au fost aleși Grigore Păun, specializat în pediatrie și Maria Raileanu, pedagog–culturolog. Secretar executiv al OT Botanica a fost aleasă Ina Răducan, specialist în psihologie și psihopedagogie.

Organizația Teritorială Ciocana va fi condusă de Romeo Cereteu, economist, ex-director interimar al IP Centrul de Excelenţă în Economie şi Finanţe. Vicepreședinții organizației sunt Natalia Țurcan, master în științe ale educației și Liudmila Colța, inginer în tehnologia industriei alimentare. Secretar executiv a fost ales juristul Vasile Popa.

Organizația Teritorială Rîșcani va fi condusă de Victor Coadă, administrator de întreprindere, fost șef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat. Vicepreședinții organizației sunt Eduard Biriucov, economist și Crina Stratan, specialist pe relații internaționale. Secretar executiv a fost aleasă Angela Dabija, jurist de specialitate.

Invităm locuitorii Chișinăului și suburbiilor capitalei să se alăture echipei de profesioniști ai Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei!

Comunicăm