Mariana Durleșteanu face echipă cu Partidul Legii şi Dreptăţii

Mariana Durleșteanu face echipă cu Partidul Legii şi Dreptăţii (PLD) și va fi prima pe lista candidaților la alegerile parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Puterea a patra cu Gheorghe Gonța.

Amintim că Partidul Legii și Dreptății (PLD), anterior numit Partidul Dreptății Social-Economice din Moldova a fost fondat la 25 iulie 1997.

Primul președinte al PDSEM, Marina Livițchi, a fost un membru marcant al Partidului Democrat Agrar din Moldova (actualul Partid Agrar din Moldova), formațiune care a promovat-o în calitate de deputat în perioada legislaturii a XIII-a (1994–1998) a Parlamentului RM.

Pe parcursul existenței PDSEM a fost activ mai mult în ajunul campaniilor electorale. Din anul 2001, PDSEM a traversat o perioadă lungă de criză, la un moment dat punându-se problema suspendării activității acestuia.

La congresului formațiunii din 19 ianuarie 2005, la propunerea Marinei Livițchi, delegații la congres l-au ales în calitate de președinte al PDSEM pe Nicolae Alexei, care în perioada 2001–2005 a fost deputat în Parlamentul RM din partea Partidului Popular Creștin-Democrat.

Comunicăm