Dumbrăveanu: Mă adresez, în mod special, așa numiților “profesioniști”

Viorica Dumbrăveanu vine cu un comentariu “Pentru informarea corectă a personalului medical.

Guvernul Chicu a promovat majorări de salarii pentru personalul medical în mărime de 70 %. Dacă fiecare Guvern majora salariul pentru sistemul medical, am fi putut evita criza cadrelor medicale apreciind la justa valoare munca acestora.

  1. În contextul declarațiilor, precum că salariile sunt majorate de Guvern și nu de Parlament.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Într-adevăr politica de majorare a salariului este înaintată de Guvern prin operarea modificărilor la Hotărârea Guvernului nr. 837/2016, dar pentru aceasta e nevoie de planificarea surselor financiare în Fondurile Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală. Respectiv inițial trebuie să dispui de surse financiare.

  1. In privința existenței soldurilor la 31.12.2020 în Fondurile de Asigurare Obligatorie de Asistență Medicală
    Soldul Fondurilor de Asigurare Obligatorie de Asistență Medicală se formează la sfârșitul anului, ca urmare a executării de casă. Respectiv soldul se stabilește la 31 decembrie, iar planificarea anticipată a surselor vizate pentru anumite cheltuieli este ilegală.
  2. Cu privire la utilizarea soldului pe parcursul anului.

Soldul poate fi utilizat pe parcursul anului pentru acoperirea decalajului temporar de casa, însa cu restabilirea ulterioară a acestuia.
Si apropo, la finele anului 2019 soldul în Fondurile Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală constituia 403 milioane lei, de ce nu au fost întreprinse pretinsele acțiuni?

Înțeleg că e febră pre-electorală, dar corectitudinea trebuie să prevaleze. Mă adresez, în mod special, așa numiților “profesioniști”, care pretind că știu cel mai bine cum se gestionează eficient sistemul ocrotirii sănătății.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 19 aprilie – zodia care va primi vestea pe care o aștepta de multă vreme

Horoscop 19 aprilie - ne așteptăm la surprize plăcute și o să ne străduim să le facem și noi pe plac celor pe care-i iubim, că avem nevoie de emoții pozitive. Taur E cineva care vrea să fiți împreună și tot încearcă să-și etaleze calitățile ca...

NEWS ALERT VIDEO: Andrei Spînu acuză Procuratura Anticorupție că ar face jocul “grupului criminal organizat”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu acuză Procuratura Anticorupție că ar face jocul "grupului criminal organizat" prin pornirea unui proces penal pe modul în care este organizată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport. Potrivit lui Spînu, acest proces penal ar fi pus presiune...

Ilan Șor: Alegerile locale din 2023 s-au desfășurat cu numeroase încălcări, iar rezultatele lor nu pot fi legitime

Omul de afaceri și politicianul Ilan Șor, constată declară că echipa sa a depus o cerere la CEC, cerând recunoașterea nevalabilității alegerilor și crede că trebuie organizat un nou scrutin. ”Partidul nostru obține constant dreptate. Recunoașterea de către Curtea Constituțională a ilegalității restrângerii drepturilor a...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica