Chicu: Sunt unii care speră ca diaspora să se mențină, chiar să crească

Ion Chicu a comentat numărul mare de moldoveni din diasporă care s-au înregistrat prealabil pentru parlamentare, cu 40% mai mulți față de prezidențialele din 2020.

„Eu știu că foarte multă lume la Chișinău este deranjată de votul diasporei, ar vrea să scape de diasporă. Eu am spus tot timpul, cea mai bună cale de a scăpa de diasporă este să-i aducem acasă. Eu știu și altceva, sunt unii care speră ca diaspora să se mențină, chiar să crească. De exemplu, ei tot așa gândesc și în privința regiunii transnistrene, că n-am vrea ca ei să se integreze, căci asta ar însemna, automat, plus o sută de mii de voturi cu orientare pro-rusă, de exemplu. Din păcate, la noi, politicienii judecă prin prisma intereselor de partid”, a declarat Ion Chicu, în cadrul unui interviu la radio „Europa Liberă”.

Ion Chicu a subliniat că sunt foarte mulți cetățeni ai Republicii Moldova peste hotare, care au exact același drepturi ca și cei aflați în țară, iar statul trebuie să le asigure condiții ca ei să poată beneficia de acest drept.

Liderul PDCM a menționat că înregistrarea prealabilă masivă a diasporei pentru alegerile parlamentare anticipate va permite CEC să deschidă mai multe secții de votare anume acolo unde sunt solicitate. „Până la exercițiul de înregistrare prealabilă, de multe ori aveam secții de votare care nu făceau față fluxului, dar în 9 din 10 cazuri nu era nimeni”, a adăugat Ion Chicu.

Comunicăm