Chicu: Viața nu se ține pe lozinci frumoase și ieșiri isterice, viața se ține pe muncă grea, pe îngăduință și pe omenie

 Stimati Concetățeni,

Peste o lună, noi cu toții trebuie să facem o alegere, foarte importantă alegere. De această alegere a fiecăruia dintre noi, depinde dacă Moldova va adopta cursul spre dezvoltare sau va continua să alunece pe panta dezordinii, dezbinării și sărăciei.

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei intră în această campanie electorală cu mesajul său onest și asumat – țara e în mare dificultate, dar împreună putem depăși orice greutate. Moldova poate depăși dificultățile, dacă readuce la cârma țării oamenii care știu, pot și vreau să muncească pentru țara lor. Moldova poate depăși vremurile grele, dacă readuce intelectualitatea în prim-planul vieții social-politice din țară.

Noi, avem potențialul necesar de a munci pentru țară. Împreună cu oamenii cu care facem astăzi echipă în PDCM,

  • Am știut cum să scădem impozite și taxe, ca să câștige și oamenii, și economia, și statul.
  • Am știut cum să majorăm salarii și pensii, ca la plecare, să rămână miliarde în vistieria statului.
  • Am știut să finanțăm drumuri și apeducte, ca să putem susține economia și agricultorii.
  • Am ținut piept pandemiei și secetei, dar n-am admis nici o zi, restanțe la plata salariilor sau pensiilor.

Programul nostru este unul pentru țară, realist și fără alternativă. Nu există alternativă pentru a ne păstra statul, decât să integrăm țara în spațiul european. Nu există alternativă pentru a ne păstra oamenii în țară, decât să construim drumuri și apeducte. Nu există alternativă pentru dezvoltare și trai decent, decât să scădem impozitele și să mărim veniturile oamenilor. Nu există alternativă pentru viitor, decât să restabilim respectul pentru pedagogi și medici. Nu există alternativă pentru dezvoltare, decât să combatem corupția.

Să spui oamenilor adevărul și realitatea nu e cea mai în modă strategie electorală. Noi, însă, ne-o asumăm. Noi, preferăm să spunem lucrurilor pe nume. Populismul și promisiunea goală este o ofensă față de alegător, o corupție, un furt din viitorul țării.

Oamenii, sunt capabili să analizeze, înțeleg foarte bine ce se întâmplă în Moldova, ce poate pierde țara, dacă vom continua să alegem între est și vest, dacă vom alege din nou răul cel mai mic.

Cei care au furat aeroportul si miliardul, acum au umplut din nou coridoarele puterii. Nu mai sunt verzi, s-au copt. Încă un pic și-s roșii. Încă un pic, și-s dictatori. Nu veți auzi de la ei soluții la probleme, ei doar știu cum să atace. Prea mulți sunt cu atacul și batjocura, prea puțini – cu înțelepciune și bun tact.

Noi, suntem un partid tânăr, dar avem deja o echipă, care a demonstrat profesionalism în perioade complicate.

Ce se poate de făcut în Moldova în patru ani? Multe, dacă muncim uniți?

Se poate de crescut cu 50% volumul economiei, dacă coborâm impozitele și investim în infrastructură. Noi, vom continua să reducem impozitele pe salarii, ca în buzunar la oameni să rămână mai mulți bani, iar fenomenul salariilor în plic să dispară. Noi, vom plasa eurobonduri de 1 mlrd. Euro, pentru a finanța construcția de drumuri și apeducte. Noi, vom lua de pe umerii businessului mic grijile legate de contabilitate și relațiile cu organele de control.

În patru ani, se poate de majorat cu 70 la sută salariul mediu în economie, dacă digitizăm procesele și dezvoltăm platformele industriale lansate de noi în 2020. Noi, vom continua să subvenționăm crearea noilor locuri de muncă și salariile tinerilor. Noi, vom extinde programul Prima Casă și-l vom replica si pentru Primul automobil pentru familii tinere cu copii. 

În patru ani, se pot majora salariile la pedagogi si bugetari cu 70%, ca medicilor în 2020, dacă reformăm administrația centrală și locală.

Începând cu 2022, se poate de plătit o pensie în plus, a 13-ea, pentru acei cu pensia sub minimul de existență.

În patru ani, se poate de majorat acest plafon la 4000 de lei.

Unii, pot speria oamenii cu „găuri bugetare”, noi – știm cum să mărim veniturile.

Ce se poate de făcut în patru ani? Multe, dacă muncim uniți! În patru ani, credeți-ne, se poate schimba mult în țară. Și corupția, și narcomania, și vânzarea de neam și țară… de toate putem scăpa, dacă muncim uniți, dacă ne lăsăm de lozinci goale.

Stimați colegi,

Da, sunt multe de făcut pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei are o echipă puternică, unită, care a demonstrat că este capabilă de lucruri mari.

Este datoria noastră să ne consolidăm, să mobilizăm toată energia în această campanie. Suntem partidul rațiunii și pragmatismului, suntem partidul viitorului. Dar, acest viitor, se clădește acum, în această campanie electorală. Mă adresez colegilor mei de partid – fiți onești cu oamenii, nu le promiteți populisme. Respectați oamenii. Doar această atitudine are viitor politic.

Gândiți-vă bine când alegeți, cine poate munci și cine doar promite.

Eu, vreau să rog toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent unde se află. Vă rog, faceți o alegere bine chibzuită. Să folosim mintea care ne-a dat-o Dumnezeu din abundență astăzi, nu pe urmă. Viața cotidiană, nu se ține pe lozinci frumoase și ieșiri isterice, viața – se ține pe muncă grea, pe îngăduință, pe omenie. Gândiți-vă bine când alegeți, cine poate munci și cine doar promite. Prea mulți în țara asta știu doar cum „NU” trebuie de făcut, și credeți-mă – prea puțini știu „CUM” trebuie de făcut. Luați un creionaș și-o foaie. Așterneți pe hârtie cine și ce-a făcut – BUNE, RELE. Va fi ușor de ales, credeți-mă. Eu, așa calculez, eu așa aleg varianta optimală. Cu creionașul și foaia.   

Noi avem încredere în forțele proprii și vrem alegeri cât mai libere și cât mai corecte. Statul, partidele politice și presa trebuie să respecte dreptul omului de a alege conștient și asumat. Fac încă o dată apel public către toți – abțineți-vă de la falsuri, provocări și manipulări, manifestați respect față de cetățeni și concurenții electorali.

Stimați cetățeni,

Alegeți conștient și asumat! Nu mai alegeți între răul mai mic și mare! Alegeți profesionalismul și patriotismul! Găndiți-vă la voi, gândiți-vă la familie, gândiți-vă la casă. Gândiți-vă la Moldova noastră, împrăștiată în toată lumea. Moldova – e acasa sufletelor noastre. ÎMPREUNĂ pentru Țară! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comunicăm