Capacitatea exemplară de mobilizare a medicilor a permis evitarea colapsului sistemului medical

„Orice problemă de ordin social, din medicină sau educație poate fi rezolvată, dacă vom avea o economie dezvoltată. Nu este o utopie. Acest obiectiv poate fi atins, iar sistemul de sănătate poate fi fortificat”, a declarat președintele PDCM, Ion Chicu, la întâlnirea cu medicii și personalul medical de la spitalul clinic din Bălți.

Ion Chicu a subliniat că domeniul ocrotirii sănătății, alături de cel al educației, cercetării și culturii, trebuie să constituie prioritatea absolută pentru orice societate care aspiră la dezvoltare economică și socială.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Potrivit liderului PDCM, problemele din sistemul de sănătate sunt multe, sunt moștenite de la an la an, iar cele mai multe au ieșit la suprafață anul trecut, când a lovit pandemia COVID-19.

„Chiar și în fața unei maladii care a cosit cu nemiluita oamenii, noi nu ne putem uni, nu ne consolidăm, ne certăm politic, deși se cere exact invers – să ne consolidăm. Iar în acea perioadă complicată pentru țară capacitatea exemplară de mobilizare a medicilor și a personalului medical a permis evitarea colapsului sistemului medical”, a declarat Ion Chicu. El a mai adăugat că acel potențial uman, oamenii intelectuali, medicii – toți trebuie să se unească indiferent de preferințe politice, să încerce să consolideze societatea în jurul lor ca să mergem spre bine.

Ion Chicu a mai spus că echipa PDCM, care a reunit foarte mulți medici, vine cu o viziune foarte clară și realistă pentru consolidarea sistemului de sănătate. În acest scop, PDCM își propune soluționarea problemei insuficienței de personal medical prin sporirea în continuare a motivării financiare și crearea condițiilor adecvate de muncă; dotarea instituțiilor medicale cu echipamente și dispozitive medicale de ultima generație, ceea ce ar permite creșterea calității actului medical și sporirea accesului populației la servicii medicale de înaltă performanță; îmbunătățirea și transparentizarea mecanismului de achiziții publice în sănătate. De asemenea, PDCM va promova dezvoltarea capacităților de răspuns la urgențele de sănătate publică a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

„Alegerile sunt foarte importante. Mulți vor să ajungă în Parlament. Viața arată că nu chiar toți care vin cu populisme pe urmă se țin de cuvânt. Noi avem o altă abordare, vrem să spunem lucrurilor pe nume așa cum sunt ele și să spunem soluțiile la problemele multiple, pe care le avem, tot așa cum le vedem noi”, a adăugat Ion Chicu în discuție cu medicii de la Bălți.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

VIDEO Usatîi a avut dreptate: Instanța a respins cererea Partidului Nostru privind aplicarea retroactivă a tarifelor mai mici la gaz

Renato Usatîi a avut dreptate. Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Centru a pronunțat vineri, 19 aprilie, decizia pe care liderul Partidului Nostru a prezentat-o în ajun. Astfel, magistrații au respins cererea Partidului Nostru de a aplica tarife mai mici la gazele naturale cu...

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel. De mai multe săptămâni, palestinienii, care din 2012 au statutul inferior...

Alexei Paniș: Consiliera Olesei Stamate mi-a accesat datele cu caracter personal

Judecătorul Alexei Paniș a reiterat, în cadrul evaluării sale repetate, în fața Comisiei Pre-Vetting, că deține informații oficiale precum că, datele sale cu caracter personal au fost accesate de consiliera fostei președinte a Comisiei juridice, Olesea Stamate. Judecătorul a remarcat că a aflat despre aceste...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica