Chicu: Începând cu 2022, se poate de plătit o pensie în plus, a 13-ea, pentru acei cu pensia sub minimul de existență

Locuitorii de la Bălți, la fel ca și cei din alte regiuni ale țării, vor să știe ce va fi cu pensia. Am discutat acest subiect cu lucrătorii unei întreprinderi de panificație din Bălți. Polticienii populilști, prin diverse proiecte care mai de care, votate la miez de noapte și fără nicio bază financiară, au creat o incertitudine în privința acestui subiect, iar oamenii sunt derutați și nu mai știu la ce să se aștepte.

Consider că a fost comisă o greșeală, în 2016, când s-a egalat vârsta de pensionare pentru femei și bărbați. Cred că trebuie să revenim la acest subiect. PDCM va promova și dreptul de a ieși anticipat la pensie, dacă persoana își dorește acest lucru.
Mărimea pensiei în Republica Moldova încă nu corespunde așteptărilor, este încă foarte mică. Dar să promiți în alegeri majorarea de 2 sau 3 ori fără a ști de unde de luat bani nu este serios și noi nu o vom face.

Începând cu 2022, se poate de plătit o pensie în plus, a 13-ea, pentru acei cu pensia sub minimul de existență, iar în 4 ani se poate de majorat acest plafon la 4000 de lei.

Unii, pot speria oamenii cu „găuri bugetare”, noi – știm cum să mărim veniturile. Oamenii, sunt capabili să analizeze, înțeleg foarte bine ce se întâmplă în Moldova, care promisiuni pot deveni realitate și care vor rămâne doar vorbe.

Comunicăm