Ion Chicu la ZEL Taraclia: Trebuie să continuăm să reducem povara fiscală pe salarii

„Trebuie să continuăm să reducem povara fiscală pe economie și, în primul rând, impozitele pe salarii ca să stimulăm antreprenorii să deschidă noi locuri de muncă și să majoreze salariile. Astfel, vom crea premise pentru creștere economică și vom asigura bunăstarea oamenilor”.  Despre acest obiectiv al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei a vorbit liderul formațiunii, Ion Chicu, în cadrul întâlnirii cu angajații Zonei Economice Libere Taraclia.

„Cu cât mai mic este impozitul pe venit și în fondul social, cu atât mai mult venit curat rămâne la salariat. Aceasta va permite nu doar majorarea venitului curat al salariaților, dar și creșterea acumulărilor în buget, lucru demonstrat de noi în 2019-2020. Așa putem asigura ca mai mulți să plătească impozite și mai puține salarii se vor da în plic. Respectiv, statul va avea mai multe posibilități să finanțeze așa domenii sociale cum este medicina, educația sau să investească în proiecte de infrastructură”, a explicat Ion Chicu inițiativa PDCM.

Potrivit lui Ion Chicu, calculele arată că impozitele pe salarii încă pot fi micșorate. „Acum, cota impozitului pe salariu este de cca 42%. Acestea mai pot fi reduse cu cca 10%”, a punctat liderul PDCM.

Ion Chicu a mai amintit de o altă inițiativă, pe care a promovat-o în Guvern – subvenționarea impozitelor pe salarii pentru mai multe categorii, inițiativă pe care PDCM planifică să o extindă.

„Noi am prevăzut în buget 200 de milioane de lei ca să subvenționăm impozitele pe salarii pentru mai multe categorii – antreprenorii care angajează oameni care nu au lucrat în ultimele 12 luni, care au absolvit instituțiile de învățământ. Este o măsură rațională, care permite încadrarea în câmpul muncii a tinerilor”, a precizat Ion Chicu.

Iar în cadrul întrevederii cu locuitorii orașului Taraclia, Ion Chicu a accentuat că PDCM intenționează să readucă în prim- plan oameni cu experiență, oameni onești și profesioniști. ”Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei pune accent pe educație, pe medicină și economie. Aproape 42 la sută din lista noastră electorală sunt medici, pedagogi. Avem economiști, juriști, agronomi etc. Considerăm că oamenii care își cunosc meseria pot să lucreze bine și în Parlament”, a mai spus Ion Chicu.

Comunicăm