Timpul petrecut online va creşte cu zece ore pe săptămână

Timpul petrecut online de către utilizatorii de tehnologie va creşte, în medie, cu zece ore pe săptămână până în 2025, când toate activităţile de rutină se vor desfăşura în mediul online, arată un raport Ericsson.

De asemenea, 64% dintre consumatorii de tehnologie se aşteaptă la creşterea nivelului de stres, în societat, peste 3 din 5 utilizatori de tehnologie consideră că va fi necesar să jongleze cu mai multe locuri de muncă pentru a avea venituri decente, iar 7 din 10 se aşteaptă să ducă o viaţă mai sănătoasă. Totodată, 67% speră să călătorească mai mult în viitor.

Tendinţa de translatare în mediul online a unei părţi importante a activităţilor cotidiene, determinată de pandemia globală Covid-19, se va menţine la nivel global chiar şi după încheierea pandemiei.

Reprezentativ pentru opiniile a 2,3 miliarde de consumatori din 31 de ţări de pe întreg mapamondul, raportul estimează că activităţile de rutină – precum munca, şcoala, sănătatea şi cumpărăturile – vor continua să fie gestionate online şi că utilizatorii de tehnologie vor accesa, în medie, 2,5 servicii noi în plus”, relevă studiul.

În schimb, consumatorii de tehnologie vor pune mai mult accent pe timpul lor liber pentru a călători mai mult, pentru a acorda o atenţie mai mare aspectelor importante din vieţile lor şi pentru a petrece mai mult timp cu prietenii şi familia.

Mai mult, se estimează că vom petrece, în medie, zece ore pe săptămână în plus online, ca urmare a creşterii ponderii activităţilor digitale, anticipându-se că această schimbare va reduce diferenţa dintre utilizatorii online ocazionali şi cei avansaţi (având în vedere faptul că din ce în ce mai multe servicii online au devenit parte din viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi, în timpul pandemiei).

De asemenea, 64% dintre consumatorii de tehnologie se aşteaptă la creşterea nivelului de stres, în societate: peste 3 din 5 utilizatori de tehnologie consideră că va fi necesar să jongleze cu mai multe locuri de muncă pentru a avea venituri decente; în acelaşi timp, 7 din 10 se aşteaptă să ducă o viaţă mai sănătoasă.

Timpul petrecut online va creşte, în medie, cu 10 ore pe săptămână până în 2025. Se anticipează că utilizarea platformelor online va continua şi după pandemie, utilizatorii de tehnologie estimând că vor folosi, în medie, cu 2,5 mai multe servicii online, zilnic, până în 2025; acest lucru reiterează importanţa incluziunii digitale în scopul conturării unei “noi normalităţi” incluzive şi reziliente.

Comunicăm