Un exemplu cum pot fi aduși în țară investitori mari

Ion Chicu a vizitat fabrica de sticlă din Chișinău – ”un exemplu cum pot fi aduși în țară investitori mari pentru crearea locurilor de muncă bine plătite și pentru a asigura venituri în buget”, declară fostul premier.

Echipa PDCM vine cu un plan real de susținere a mediului de afaceri. Unul dintre pilonii formațiunii pe politica economică este reindustrializarea țării. Astfel, vom asigura reorientarea exporturilor de materie primă și produse cu valoare adăugată redusă spre industrii moderne.

Vom promova un program de stimulare a investițiilor în mijloace fixe și utilaje, prin instrumente de subvenționare și acces la finanțare, inclusiv de subvenționare a dobânzilor și a instrumentelor de garantare din partea statului.

Platformele industriale, inițiate în cele 18 raioane ale țării, urmează să devină centre de dezvoltare economică a regiunilor adiacente și destinații pentru investițiile private în diverse industrii.

Vom pleda pentru redefinirea competențelor autorităților administrative din subordinea Guvernului și ale celor publice independente, abilitate cu funcții de control și reglementare a activității de întreprinzător, pentru a reduce controalele și a asigura un mediu de afaceri prietenos și previzibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *