Noi, agenții economici, în special mari, nu putem rămâne indiferenți la ceea ce se întâmplă în țară

Oamenii de afaceri din nordul țării își exprimă susținerea pentru măsurile de dezvoltare a țării, pe care le promovează echipa Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM).

Victor Hropotinschi, administrator Südzucker Agro:
Noi, agenții economici, în special mari, nu putem rămâne indiferenți la ceea ce se întâmplă în țară. Vedem, auzim – există propagandă, sunt multe promisiuni de tot felul. Dar suntem realiști, nu vrem să cedăm emoțiilor și ne gândim să facem investiții în acele domenii, care vor aduce beneficii business-ului. Iar business-ul înseamnă locuri de muncă, salarii, impozite și dezvoltare a țării.

Ceea ce a făcut Guvernul Chicu anul trecut – nu a fost niciun cuvânt despre politică, ci susținerea economiei și a oamenilor care muncesc. Când a plecat în demisie, echipa lui Ion Chicu a lăsat peste 5 de miliarde de lei pe conturile Ministerului Finanțelor. Și aceasta într-un an pandemic, când întreaga economie a fost în impas, au putut lăsa acești bani în bugetul țării.

Întreaga economie, sistemul de pensii de astăzi încă trăiește practic pe acești bani. Noi, ca și toți în țară, ne așteptam ca până la mijlocul anului trecut economia țării se va prăbuși. Am văzut contrariul și apreciem acest fapt.

Astăzi, nu trebuie să vorbim despre dreapta sau stânga. Este necesar să unim toți oamenii în jurul unui obiectiv economic, în jurul deciziilor cu privire la ceea ce trebuie făcut pentru a scoate țara din impas. Echipa PDCM echipă are un bloc economic puternic, cu specialiști care au arătat ce pot face și merită să fie susținuți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *