Chicu: Moldova poate atrage 3 miliarde de euro pentru dezvoltare

Moldova poate atrage 3 miliarde de euro pentru dezvoltarea sa, având în vedere mărimea datoriei faţă de PIB, a declarat fostul prim-ministru, preşedintele Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, Ion Chicu.

Într-un interviu acordat pentru INFOTAG, el a spus că este necesar să continuăm să investim serios fondurile bugetare în dezvoltarea infrastructurii.

“Fără aceasta, oamenii nu vor înceta să părăsească ţara, iar investiţiile în Moldova nu vor începe să vină. În consecinţă, întrucât este realist să finanţăm aceste proiecte numai din fonduri împrumutate pe pieţele internaţionale, dorinţa de a limita deficitul bugetar ar trebui lăsată în planul politicilor bugetare”, a spus el.

Chicu consideră că este corect să fie împrumutaţi bani şi să fie investiţi în drumuri, sisteme de alimentare cu apă şi canalizare şi securitate energetică.

“Ponderea datoriei publice în PIB este una dintre cele mai scăzute din Europa, de 32%. Până la nivelul de 60%, care este considerat acceptabil pentru buget, cu un PIB de 10-12 miliarde de euro pe an, putem atrage aproximativ 3 miliarde de euro pentru aceste necesităţi”, a spus el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *