Maia Sandu a respins Legea cu privire la comerțul intern

Maia Sandu a respins Legea cu privire la comerțul intern, care stabilea o normă obligatorie pentru rețelele comerciale unde ponderea mărfurilor autohtone ar fi constituit cel puțin 50%, deoarece a fost impusă de către parteneri. Este declarația fostului prim-ministru, Ion Chicu, și a fost făcută în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la Postul Tv N4.

Potrivit lui Chicu, Maia Sandu a făcut exact ceea ce nu trebuia să facă, menționînd că nepromovarea acestei legi este o „eroare și este impusă de unii parteneri”.

„Este contrar intereselor producătorilor locali, pentru că trebuie să înțelegem că noi vrem să atragem investitori de peste hotare, dar nu în detrimentul producătorilor locali. Noi știm politicile rețelelor comerciale – este necesară o abordare ca să susținem producătorul local. Dacă partidului doamnei președinte nu i-a plăcut acest proiect votat în parlament, trebuie să vină cu îmbunătățiri, să propună viziunea lor.

Pînă la urmă, trebuie de soluționat problema, nu poți să vii pe piață, să-i spui producătorului local că, doar cu un discount de 40%, eu îți dau voie să stai în colțul cela de raft. Nu poți admite asta. Eu cred că în asta constă misiunea și a președintelui, și a oricăror funcționari de stat, de aceea pe partea de nepromovare a acestei legi, eu cred că este o eroare și este impusă de unii parteneri în cazul de față”, a declarat Ion Chicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *