Atunci când invitați un criminal în studioul TV, gândiți-vă de trei ori!

Ion Sturza desparte apele în cazul criticilor aduse Procurorului General și vine cu unele lămuriri.

Ieri am răbufnit – procurorul general Stoianoglo m-a dezamăgit personal. Aparent, nimic nu s-a mișcat în dosarele de anvergură – hoții ne scuipă veninos în față, sistemul rămâne la cote maxime de corupție, politicienii, pe criterii inexplicabile, sunt privați de anchete. Personaje extrem de controversate profită de numele procurorului general pentru a scăpa de urmărire penală. Toate au doar o explicație – respectarea legii! Super, doar că cu mănuși de catifea se fac exerciții academice, nu și dreptate. Anume dreptate vor moldovenii. Aș mai menționa încăpățânarea și lipsa de cooperare, comunicare cu alți „factori de decizie”, cu legitimitate și mandat popular mult mai mare. Reacțiile oamenilor (mii!) la mesajul meu sunt o dovadă a lipsei de încredere că actualul procuror general le poate face dreptate în raport cu hoții și corupții. Atât.

Dar…

Întotdeauna există un dar, iar în cazul de față – mai multe.

Corul orchestrat anti-Stoianoglo, care vine din tabăra Șor/ Plaha și alți tâlhari mai mărunți, foști și actuali „procurori” dubioși care au nenorocit mii de oameni, devine tot mai persistent, mă pune pe gânduri. Un exemplu elocvent este Viorel Morari, scula de bază a regimului Plaha. Mai nou, persoană care abil dă „consultații” directe și indirecte noii guvernări. Evident, ca și în cazul Platon, știe multe. E tentant și puțin cinic să-l „folosești”. Dar trebuie să fim conștienți de faptul că el spune ceea ce dorește, pentru a scăpa de pușcărie.

Ce anume era obligat să facă Stoianoglo?

Să avem luciditate și răbdare, să nu marșăm pe ținte false, servite de cei pe care noi ne dorim să-i punem la respect.

Stoianoglo nu este o țintă legitimă azi.

P.S. Atunci când invitați un criminal în studioul TV, gândiți-vă de trei ori! În încercarea de a vă consolida poziția și de a contesta performanțele cuiva (vai, ce molodeț sunt eu!), voi popularizați… criminalii cu care ați luptat. Vai, ce molodeț ați fost!

P.P.S. Celor care se înghesuie prin studiourile TV la postul de procuror general, le recomand umil să învețe din „cazul Stoianoglo”. Nu e pâine ușoară să faci dreptate la moldoveni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *