Au declanșat un război împotriva Procuraturii

Jurnalistul Dumitru Ciubaşenco consideră că “a izbucnit un adevărat război între preşedintele Maia Sandu, Partidul “Acţiune şi Solidaritate” (PAS) şi autorităţile de urmărire penală”.

Potrivit agenţiei Infotag, el a scris marţi pe Facebook că după alegerile prezidenţiale Maia Sandu controlează biroul şefului statului, iar după alegerile parlamentare anticipate – Parlamentul şi Guvernul, precum şi Curtea Constituţională, dar este extrem de important pentru ea ca să preia controlul asupra Procuraturii Generale (PG), transmite Știri.md.

Potrivit expertului, acest lucru este important “pentru a îndeplini promisiunea cheie din cadrul campaniei electorale – combaterea corupţiei”.

“Maia Sandu, Guvernul şi majoritatea parlamentară urmează să elaboreze şi adopte modificări la legislaţie cu privire la organele de urmărire penală, care vor permite ca procurorul general necontrolat Alexandr Stoianoglo să fie demis. 

Dorinţa Maiei Sandu şi PAS de a-l înlocui pe Stoianoglo este dictată nu atât de eradicarea corupţiei şi de triumful justiţiei, ci de intenţia de a lansa o “vânătoare de vrăjitoare”. 

Acest lucru va contribui la eliminarea câmpului politic moldovenesc de toţi cei care refuză să jure credinţă în faţă sectei “oamenilor buni” ai Maiei Sandu” a spus Ciubaşenco, care a candidat la alegerile parlamentare pe listele Blocului “Renato Usatîi”.

În opinia sa, “toate acestea vor fi implimentate sub sloganul combaterii corupţiei, construirii statului de drept şi a integrării europene”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *