Au declanșat un război împotriva Procuraturii

Jurnalistul Dumitru Ciubaşenco consideră că “a izbucnit un adevărat război între preşedintele Maia Sandu, Partidul “Acţiune şi Solidaritate” (PAS) şi autorităţile de urmărire penală”.

Potrivit agenţiei Infotag, el a scris marţi pe Facebook că după alegerile prezidenţiale Maia Sandu controlează biroul şefului statului, iar după alegerile parlamentare anticipate – Parlamentul şi Guvernul, precum şi Curtea Constituţională, dar este extrem de important pentru ea ca să preia controlul asupra Procuraturii Generale (PG), transmite Știri.md.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Potrivit expertului, acest lucru este important “pentru a îndeplini promisiunea cheie din cadrul campaniei electorale – combaterea corupţiei”.

“Maia Sandu, Guvernul şi majoritatea parlamentară urmează să elaboreze şi adopte modificări la legislaţie cu privire la organele de urmărire penală, care vor permite ca procurorul general necontrolat Alexandr Stoianoglo să fie demis. 

Dorinţa Maiei Sandu şi PAS de a-l înlocui pe Stoianoglo este dictată nu atât de eradicarea corupţiei şi de triumful justiţiei, ci de intenţia de a lansa o “vânătoare de vrăjitoare”. 

Acest lucru va contribui la eliminarea câmpului politic moldovenesc de toţi cei care refuză să jure credinţă în faţă sectei “oamenilor buni” ai Maiei Sandu” a spus Ciubaşenco, care a candidat la alegerile parlamentare pe listele Blocului “Renato Usatîi”.

În opinia sa, “toate acestea vor fi implimentate sub sloganul combaterii corupţiei, construirii statului de drept şi a integrării europene”.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel. De mai multe săptămâni, palestinienii, care din 2012 au statutul inferior...

Alexei Paniș: Consiliera Olesei Stamate mi-a accesat datele cu caracter personal

Judecătorul Alexei Paniș a reiterat, în cadrul evaluării sale repetate, în fața Comisiei Pre-Vetting, că deține informații oficiale precum că, datele sale cu caracter personal au fost accesate de consiliera fostei președinte a Comisiei juridice, Olesea Stamate. Judecătorul a remarcat că a aflat despre aceste...

Horoscop 19 aprilie – zodia care va primi vestea pe care o aștepta de multă vreme

Horoscop 19 aprilie - ne așteptăm la surprize plăcute și o să ne străduim să le facem și noi pe plac celor pe care-i iubim, că avem nevoie de emoții pozitive. Taur E cineva care vrea să fiți împreună și tot încearcă să-și etaleze calitățile ca...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica