PAS nu ar trebui să calce pe greblele PCRM și ale PD – Cronica zilei

▪️ Vladislav Gribincea, susține că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) „nu ar trebui să calce pe greblele PCRM și ale PD”. Totodată, acesta menționează că dacă PAS „vrea să creeze un Guvern de specialiști, trebuie să-l creeze indiferent de coloratura lor politică”

▪️ Vlad Kulminski ar putea fi parte a viitorului Guvern. După ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Kulminski ar fi candidatul PAS la funcția de vicepremier pentru Reintegrare, acesta a menționat că dacă i se va propune o funcție în Executiv, o va accepta.

▪️ Ex-viceministrul de Interne, Ghenadie Cosovan și-a pierdut cunoștința într-o emisiune în direct la Jurnal TV, după ce a fost bătut de ex-consilierul prezidențial, Sergiu Tofilat. Gligor, despre bătaia dintre Tofilat și Cosovan: Noi o să ne clarificăm

▪️ Alexandr Stoianoglo spune că din „informația pe care o deține, Veaceslav Platon a plecat duminică în Marea Britanie”. Totuși, dacă acesta a fugit sau totuși se va întoarce, Stoianoglo precizează că „este în interesul lui Platon să revină pentru a se prezenta în fața magistraților pe dosarele pe care încă le are pe rol”

▪️ Alexandr Stoianoglo susține că dacă Ilan Șor va reveni în țară, acesta va fi reținut și trimis în judecată. „Iar dacă nu va reveni, iar pentru că statul Israel nu-și extrădează cetățenii, atunci Ilan Șor ar putea executa pedeapsa pe teritoriul acestui stat, în cazul în care va fi emisă o sentință finală pe acest dosar”

▪️ Ultimele informații pe care le-au obținut procurorii moldoveni, prin canale oficiale și neoficiale, este că fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, se află la Istanbul, Turcia.

▪️ Numărul de infectări cu COVID-19 în Franţa, la ultimul bilanț raportat, a urcat la 18.000 în 24 de ore, în comparaţie cu sub 7.000 în săptămâna anterioară, a anunţat ministrul sănătăţii, Olivier Véran. Acesta susține că această creştere cauzată de varianta Delta este “neobişnuită, 150% într-o săptămână”

▪️ Un studiu publicat ieri arată că vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de Johnson & Johnson este mult mai puțin eficient împotriva variantelor Delta și Lambda, comparativ cu eficiență pentru varianta originală a coronavirusului. Autorii studiului recomandă ca vaccinul J & J, care se administrează într-o doză, să fie dublat de o doză de vaccin de la Pfizer sau Moderna.

▪️ Guvernul britanic vrea să introducă în septembrie un permis de sănătate care să dovedească o vaccinare completă împotriva coronavirusului la intrarea în unitățile care primesc un public larg, precum discotecile și cluburile, a anunțat premierul Boris Johnson.

▪️ Cererea pentru benzină şi motorină va atinge nivelul maxim în 2027, cu patru ani mai devreme decât se estima anterior, pe măsură ce automobilele cu un consum mai redus de combustibil şi adoptarea răspândită a vehiculelor electrice vor limita consumul mondial de carburanţi, susţin analiştii de la BloombergNEF.

▪️ Austria a devenit în 2020 ţara cu cele mai scumpe locuinţe dintre cele analizate, cu un preţ mediu de 4.457 de euro/mp, urmată de Franţa, cu 4.421 de euro/mp. Preţuri de peste 4.000 de euro/mp s-au mai înregistrat, anul trecut, şi în Germania, Marea Britanie şi Israel. La polul opus, cu cele mai mici preţuri pentru locuinţele noi tranzacţionate, se află Bulgaria, cu o medie de 578 de euro/mp, urmată de Bosnia-Herţegovina, cu 881 de euro/mp.

▪️ Uniunea Europeană a produs anul trecut aproximativ 12,2 milioane de biciclete, o creştere cu 1,2% faţă de 2019, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

▪️ În România, în ultimele 24 de ore s-a dublat numărul cazurilor noi de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost 95 de cazuri noi de COVID-19, din 31.286 de teste efectuate, în România. Rata de infectare este 0,30%. Alte patru decese au fost raportate de autorități.

▪️ China a prezentat, un tren maglev capabil să atingă o viteză maximă de 600 km/h, potrivit presei de stat, citată de Reuters. Viteza maximă ar face ca trenul, dezvoltat de China și fabricat în orașul de coastă Qingdao, să fie cel mai rapid vehicul terestru din lume.

▪️ Datoria publică a României a trecut în acest an pragul de 500 de miliarde de lei, pe fondul majorărilor din ultimii ani ale cheltuielilor cu pensii și salarii, agravate de cheltuielile din ultimul an cu pandemia. Așadar, datoria publică a României va depăși cel mai probabil în luna iulie pragul-cheie de 50% din Produsul Intern Brut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *